Samsung sælger 20 procent færre topmodeller end forventet

Det har været et hårdt år for Samsungs mobilafdeling. For selvom de fortsat er en af de største spillere på Android-systemet, så falder deres profit. Det skriver Ars Tecnica.

Produktionen af flagskibet Samsung Galaxy S5 er ifølge The Wall Street Journal sat 20 procent i vejret i forhold til sidste års Galaxy S4. Men på trods af det, har mobilgiganten solgt 40 procent færre end forventet.

S4 blev ifølge Ars Tecnica solgt i omkring 16 millioner eksemplarer i løbet af de første tre måneder på markedet, sammenlignet med kun 12 millioner S5′ere.

Det betyder, at Samsung ligger inde med en kæmpe bunke high-end telefoner. En situation, som de nu vil forsøge at afhjælpe ved at lade direktøren for TV og hjemmeelektronik, B. K. Yoon, tilføje mobilafdelingen til hans ansvarområder.

Samtidig med det, planlægger Samsung at øge fokus og profit ved at skære i deres store line-up af telefoner. Virksomheden har fortalt, at de har planer om at introducere mellem 25 og 30 procent færre telefoner i 2015 end i 2014.

Samsung kommer dog stadig til at sende en masse telefoner på markedet, da de hidtil i 2014 har introduceret 56 forskellige smartphones.

Med den mindskede line-up af nye telefoner, kommer Samsung på det punkt ned omkring HTC og LG.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>