Digital embargo: Nu kan russerne ikke downloade Java

Om det er en straf eller en befrielse er der mange meninger om – men som en del af sanktionerne mod Rusland får russerne nu ikke længere adgang til at hente Java hos Oracle. Det skriver ZDnet.com.

Java-sanktionen er ikke officielt meldt ud, men flere russere rapporterer, at de ikke længere kan hente Java, men i stedet bliver omdirigeret til en webside, der forklarer, at brugeren befinder sig i et land, der er under embargo.


En engelsk version af den fejlmeddelelse, som russiske besøgende på Java.com møder i øjeblikket.

I praksis er det nok ikke nogen stor forhindring for den russiske økonomi eller til alvorlig gene for det russiske folk, for Java kan hentes andre steder fra end hos Oracle, ligesom man med VPN-forbindelse eller andre julelege kan sløre, hvilket land man befinder sig i.

Sanktionerne mod Rusland omfatter udover altså Java eksport af udstyr til olieindustrien og en begrænsning af russiske bankers adgang til vestlige finansmarkeder. Rusland og Putin gjorde for nylig gengæld ved at forbyde import af en lang række fødevarer fra EU-landene og USA.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>