"Dengang Erik og jeg sagde nej til 200 millioner kroner fra IBM som ville købe Damgaard Data"


De fleste kender historien om, hvordan Damgaard Data blev børsnoteret i 1999 for 3,3 milliarder og senere fusioneret med Navision.

Det endte så med, at vi i 2002 solgte firmaet til Bill Gates for 11 milliarder kroner.

Det var på et tidspunkt, hvor Microsoft var kongen af it. Det var Microsoft über alles, ligesom vi i dag har Apple, Google, Amazon og Facebook.

Men der er ikke ret mange, der ved, at IBM i 1996 henvendte sig til min bror og mig med ønsket om at købe vores virksomhed.

Vi forhandlede gennem længere tid og havde hyret en corporate finance-bank i form af Alfred Berg, der hjalp os med det.

IBM var på besøg fra Paris for at kigge på virksomheden og interviewe os. Vi var også i Paris ad flere omgange for at forhandle.

Jeg kan ikke huske, hvad buddet var. Men det var i størrelsesordenen 200-et eller andet millioner kroner. Det takkede vi nej til.

Det var før it-virksomheder blev handlet til rigtig store penge. Men det er meget sjovt, at to forholdsvis unge gutter fik det tilbud af IBM for en virksomhed, som vi selv havde skabt.

Men vi takkede pænt nej. Det viste sig at være en god beslutning, for vi kunne lige så godt være blevet udkonkurreret.

En af folkene fra IBM havde den kommentar, at vi måtte have set noget, som de ikke havde set, siden vi mente, at virksomheden var mere værd.

Men det viser også noget om, hvad det betyder, at man som iværksætter tror på sin ide og sin virksomhed, og tror på, at noget kan vokse og blive større.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>