Flere af de store CMS’er er ramt af sårbarhed

Sikkerhedsfirmaet CSIS advarer nu om en ny script injektion-kampagne, som misbruger sårbarheder i populære indholdsstyringssystemer som eksempelvis Joomla og WordPress.

Efter CM-systemet er blevet kompromitteret, placerer it-kriminelle en ondsindet kode på websiden, der sender den besøgende videre til en såkaldt drive-by side, som kan inficere ofrets computer.

.dk går ikke fri
Kongeriget slipper ikke for at blive ramt af sikkerhedsproblemerne.

“I Danmark er en håndfuld hjemmesider kompromitteret, mens der på globalt plan er tale om flere tusinde sider, som flytter trafik til de skadelige domæner,” skriver CSIS i advarslen, og fortsætter:

“Den skadelige kode, som sårbare maskiner tvangsfordres med, er en cocktail bestående af en dropper som henter “Gamarue”, men som samtidig også placerer click fraud-komponenter på systemet.”

Det betyder i praksis, at en inficeret maskine blandt andet bliver bundet ind i et botnet via de skadelige domæner.

Sikkerhedsfirmaets analyse viser, at langt de fleste kompromitteringer i denne kampagne skyldes Adobe Flash, hvilket igen understreger, hvor vigtigt det er at opdatere sine tredjepartsprogrammer.

Kampagnen er bygget op omkring 30 dedikerede domæner, som alle skal betragtes som skadelige.

Læs også:

WordPress-angreb betyder at tusindvis af sider er hacket

Stort hul i meget udbredt SEO-plugin – millioner af websites i fare

Stort angreb mod WordPress kan skabe super-botnet

WordPress-stifter: Kildekoden er blevet stjålet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>