Nordjyde får stor bøde for ulovlig tv-streaming: Tilbød gratis adgang til 80 tv-kanaler

Retten i Aalborg har idømt en nordjysk mand 60 dages betinget fængsel i en sag om ulovlig streaming af omkring 80 tv-kanaler.

Derudover blev manden dømt til at betale erstatning på 100.000 kroner.

Han har valgt ikke at anke dommen.

Fra den private hjemmeside whargarbl.dk kunne man ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der også er kendt som Bagmandspolitiet, kvit og frit få adgang tv-kanaler som Eurosport, TV3, Cartoon Network og Viasat.

Den ulovlige streaming foregik ifølge anklagemyndigheden fra november 2013 til januar 2014.

‘Fordi jeg kunne’
Sagen blev i sin tid anmeldt af Viasat og foreningen STOP, som blandt andet repræsenterer TV2, det svenske C More Entertainment AB og SBS Discovery.

Politets efterforskning førte frem til indehaveren af hjemmesiden, som i retten blandt andet forklarede, at han streamede tv-kanalerne, “fordi han kunne”.

Vicestatsadvokat Per Fiig siger, at sagen mod whargarbl.dk er et eksempel på en stigende tendens til at private kaster sig over streaming af betalings-tv-kanaler.

Et mere kendt eksempel er den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time, som i lande som Holland og Sverige på kort tid har overhalet etablerede og lovlige streamingtjenester som Netflix.

“Vi ser både mindre streamingtjenester som whargarbl, der opstår i forskellige internet-fora, og de helt store streamingtjenester som Popcorn Time. Sagen viser, at anklagemyndigheden og domstolene betragter ulovlig streaming som alvorlig kriminalitet, der kan koste udbyderne en frihedsstraf,” siger Per Fiig.

Læs også:

HBO vil have ram på pirater efter Game of Thrones-lækage

Netflix sætter prisen efter piraternes priser

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>