Går Google over stregen med bundling af Android og egne apps?

For 10 år siden var det Microsoft, der flere gange fik én over næsen af EU-systemet med milliardbøder til følge for at skade konkurrencen på it-markedet.

Nu er det selskaber som Google og Amazon, der bekymrer den nuværende EU-konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Sådan lyder det i dag fra Margrethe Vestager i en tale i forbindelse med ‘European Competition and Consumer Day’.

Her drager hun en direkte parallel til Microsoft-sagen, hvor EU skred ind over for Microsofts bundling af Windows Media Player og Windows-styresystemet.

“Digitale markeder ser selvfølgelig ret anderledes ud i dag. Men det er mindst lige så vigtigt at sikre, at innovatører har en fair mulighed for at få succes,” lyder det i dagens tale, der er publiceret i fuld længde på Vestagers EU-hjemmeside.

Annonce:


Derfor er Google og Amazon i fokus
Her kan man man blandt læse, at EU i øjeblikket undersøger Googles Android-kontrakter med telefonproducenter og teleoperatører.

“Vores bekymring er, at Google, ved at kræve at telefonproducenter og operatører præinstallerer en række Google-apps frem for selv at lade dem vælge, måske har blokeret en af hovedvejene til, hvordan nye apps kan nå frem til forbrugerne.”

Samtidig fortæller Margrethe Vestager i talen også, hvorfor Amazons kontrakter med e-bogs-udgiverne også er i EU’s søgelys.

“Disse kontrakter betyder, at udgivere skal fortælle Amazon, når de har et bedre tilbud hos konkurrenterne – eller sågar bare et andet tilbud.”

“Og de skal tilbyde Amazon vilkår, der er mindst ligeså gode som dem, konkurrenterne får.”

Ikke dømt endnu
“Vores undersøgelser i forhold til Google og Amazon er selvfølgelig stadig i gang. Så jeg kan ikke sige, om nogen af dem har brudt reglerne.”

“Men jeg kan sige, at innovation er vigtigt. For forbrugerne og for os, der skal sikre konkurrencen,” lyder det videre i talen fra Margrethe Vestager.

Læs også:

EU lægger sag an mod Google: “Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>