IDA-medlemmer får pengene 1,1 gang igen

32,6 millioner kroner – eller næsten ti gange mere end de 3,7 millioner kroner, der var budgetteret med. Så stort blev Ingeniørforeningens overskud i 2013. Det skyldes først og fremmest et overskud fra datterselskabet IDA Forsikring på 28 millioner kroner.

IDA har en pengetank på 700 millioner kroner, når alt gøres op. Men langt de fleste millioner er bundet i datterselskaber og den 363 millioner store Dispositionsfonden. Kun lige knap 50 millioner kroner ligger i en pung med fri likviditet, sagde IDA-formand Frida Frost ved repræsentantskabsmødet i lørdags.

Hun fortalte, at de seneste to-tre års genopretning af økonomien nu har båret frugt. I 2012 besluttede et enigt repræsentantskab at gøre sig økonomisk fri af de konjunktursvingende indtægter fra Dispositionsfonden og datterselskaberne:

»Vi har nu så meget styr på økonomien, at vi kan risikostyre overskuddet fra vores datterselskaber samt finansielle afkast, blandt andet også fra Dispositionsfonden. Det betyder, at vi nu trygt kan bruge 1 krone og 10 øre for hver krone, medlemmerne betaler i kontingent.«

Regnskabet er også blevet revideret af tre såkaldt kritiske revisorer, som er udpeget fra og af repræsentantskabet. De skal vurdere, om kontingentkronerne er brugt som aftalt. Det er de, lyder dommen.

Fortæl om forbedringerne

De kritiske revisorer opfordrer dog IDA til at kommunikere mere om de forbedringer, der løbende finder sted. Lars Andresen, valgt for Listen for Ledere og en af de kritiske revisorer, uddyber:

»IDA har investeret mange penge i it for at forbedre servicen, f.eks. ved mødetilmelding. Det vil vi gerne have kommunikeret klart ud. Det handler om at forklare medlemmerne, at vi både har forbedret servicen – og foreningens økonomi,« siger han.

Frida Frost tager imod opfordringen med åbne arme:

»Vi gør jo bare vores job, men jeg synes da, det er glædeligt, at de tre kritiske revisorer mener, at vi godt kan prale noget mere,« siger Frida Frost.

Sådan bruger IDA pengene


I 2013 fik Ingeniørforeningen 198,2 millioner kroner i kontingentindtægter, men brugte 214,6 millioner kroner. Det gav et minus i driftsregnskabet på 16,4 millioner kroner. Driftsunderskuddet blev dog opvejet af et overskud på cirka 49 millioner kroner efter skat, som primært stammer fra renteindtægter fra Dispositionsfonden (IDAs strejkekasse) og indtægter fra datterselskaberne, særligt fra IDA Forsikring, som havde et overskud på 28 millioner kroner. Årets resultat blev således 32,6 millioner kroner. (Kilde: Ingeniørforeningens regnskab 2013 · Grafik: Nanna Skytte)
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>