It-direktør: Innovationen kommer ikke fra 50-årige mænd

Det er store, velkendte it-virksomheder, der scorer de dygtigste nyuddannede it-folk, mens det er op ad bakke for de mindre it-firmaer, når de skal hyre, erkender Jesper Bergstedt, administrerende direktør i det 20 mand store it-firma 2ndC.

Og det hjælper åbenbart ikke et hak på kendskabet, at virksomheden kan smykke sig med fine priser som f.eks. Årets Danske Microsoft Innovation Partner, som 2ndC vandt sidste år, må han sande:

»Det overrasker mig, at ingen af de studerende kender os, når alle kender Microsoft, og mange gerne vil arbejde med deres produkter. Vi er tilmed mere innovative end Microsoft, fordi vi i højere grad opfinder nye måder at bruge softwaren på,« hævder han.

Se de seneste it- og softwareudviklingsopslag på Jobfinder.

Manglende kendskab blandt de studerende er en rigtig dårlig nyhed for et firma, der lever af at innovere og samtidig har hårdt brug for nye folk til at løfte udviklingsopgaverne, fordi de har fået en del nye kunder i butikken:

»Innovationen kommer jo ikke fra ’snart 50-årige’ mænd som mig selv – og selv om vi er kvikke og dygtige, så tilhører fremtiden de unge. At satse på unge medarbejdere vil virkelig rokke vores båd,« forudser Jesper Bergstedt.

Hvis jeg ikke skaber optimale rammer for, at folk kan være kreative og innovative, er det meget tydeligt for alle, at jeg ikke lever op til mit ansvar.
Jesper Bergstedt, administrerende direktør, 2ndC

Som David mod Goliat

I kampen om de dygtige medarbejdere føler Jesper Bergstedt sig som David mod Goliat:

»Som David må vi være kvikke og kløgtige for at vinde,« siger han og fremhæver som en af fordelene, at en lille virksomhed kan være langt mere lydhør over for medarbejdernes behov, fordi magtdistancen er meget kortere end i store organisationer med mange hierarkiske lag:

»I en stor virksomhed kan man hele tiden sige: ’Det er ikke mit ansvar.’ Hos os er der to niveauer: medarbejderne og den tre mand stor ledelse, hvor min bror står for økonomien, udviklingschefen står for teknologien, og jeg bestemmer resten. Hvis jeg ikke skaber optimale rammer for, at folk kan være kreative og innovative, er det meget tydeligt for alle, at jeg ikke lever op til mit ansvar,« siger han og tilføjer med et glimt i øjet:

»Jeg kan jo ikke bare stå og sige: ’Skab for helvede noget innovation’, hvis der ikke er rum til det.«

Læs også: »Vi kæmper alle sammen om de samme folk«

Tættere kontakt til de unge lød som en oplagt løsning for at rette op på de unges ringe kendskab til 2ndC, og ledelsen tog derfor kontakt til to studenterorganisationer:

»Vi må være synlige og til stede, så vi kan nurse deres faglighed, mens de stadig er studerende. Det er faktisk vores bedste chance for, at de husker os, når de skal i gang med at finde arbejde,« vurderer Jesper Bergstedt.

Både Polyteknisk Forening, DTU, og DØK fra HA (it) på CBS blev inviteret til at komme med bud på, hvordan de to parter kunne få gavn af hinanden.

Læs også: It-talenter gider ikke Jylland

Det er nu blevet til et formaliseret samarbejde, som blandt andet er mundet ud i et sponsorat, der kan bruges til blandt andet at købe alt fra T-shirts til øl på deres rusture. Derudover har 2ndC sagt ja til at deltage i faglige aftener, stå for faglige indlæg på introdage og foreslå emner, som de unge kan skrive opgaver om, og som 2ndC også vil give feedback på.

It-firmaet har desuden besluttet, at de efter sommerferien ansætter et par studenterudviklere i 15 timer om ugen.

Jesper Bergstedt håber, at de forskellige elementer i samarbejdet vil øge kendskabet til firmaet og dermed chancen for, at flere nyuddannede vil have det i tankerne, når de skal ud at søge job.

Netop nu er 2ndC på udkig efter fem nye medarbejdere: en seniorudvikler, to nyuddannede, en projektleder, og til september ansætter de så et par studenterudviklere i kraft af deres nye samarbejde med studenterorganisationerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>