Tysklands efterretningstjeneste vil købe softwaresårbarheder for millioner

Den tyske efteretningstjeneste BND vil bruge omkring 2,2 milliarder kroner over fem år på teknologi, der skal lade dem spionere på internettrafik uden for landet grænser. Det skriver PCWorld.

Ifølge Spiegel Online vil omkring 33 millioner blive brugt til at købe viden om softwaresårbarheder indtil 2020. Efterretningstjenesten vil købe sig til denne viden på det sorte marked, lyder planen, der er blevet heftigt kritiseret af den tyske opposition.

Sårbarhederne skal bruges til at bryde HTTPS-krypteret internettrafik, lyder det fra oplysninger, som kommer fra en fortrolig rapport, hvori BND ansøger om midlerne til at føre planen ud i livet.

Overvågnings-programmet skal angiveligt overvåge sociale netværk real time.

En talsmand for den tyske regering har bekræftet, at programmet, der kaldes Strategiche Initiative Technik, eksisterer. Men der er ikke givet andre oplysninger, end at programmets primære formål er at advare tidligt mod cyber-angreb.

I Tyskland har oppositionen kritiseret BND’s vidtgående plan. Formanden for partiet Grünen, Anton Hofreiter, har bedt regeringen sætte grænser over for efterretningstjenesten, mens lederen af Linkspartei, Bernd Riexinger, kræver et forbud mod, at BND køber viden om sårbarheder på det sorte marked.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>