Google Glass flopper: Er for "Glassholes"

Google har satset stort på deres briller, de såkaldte Google Glasses. Brillerne har været ude i tests blandt firstmovers i et stykke tid nu, men de, der var så dedikerede ti lprojektet, at de anskaffede sig et sæt briller, ser nu ud til at have mistet interessen. Det skriver Reuters.

Den 1500-dollar dyre testversion af brillen, som indeholder et kamera, en processor og en skærm på størrelse med et frimærke, som er monteret på kanten af brilleglasset, er simpelthen endt i skuffen hos mange af de, der har købt dem.

Selv Sergey Brin, som var med til at opstarte Google, gik ud på den røde løber til et event i Silicon Valley uden brillerne på – adspurgt sagde han, at de lå i bilen. Det betragtes af Reuters som et af mange symptomer på, at Google Glass langt fra er den succes, som de først så ud til at blive.

Reuters har talt med 16 forskellige app-udviklere, som skulle levere apps til Googles teknologi, og her fortalte ni, at de havde lagt udviklingsarbejdet på hylden og tre andre fortalte, at de var gået over til udelukkende at arbejde med apps til businessbrug og dermed droppet de almindelige forbrugerapps.

Mange store udviklere bliver på platformen, blandt andet Facebook og OpenTable, men for nyligt røg også en fra den kategori, nemlig Twitter.

»Hvis der var solgt 200 millioner Google Glasses ville det være et andet perspektiv. Der er intet marked lige nu,« siger Tom Frencel, direktør for Little Guy Games, som har stillet udviklingen af Glass-spil i bero for at koncentrere indsatsen på andre platforme.

Google insisterer på, at de fortsat er engagerede i brille-projektet med hundredvis af ingeniører og ledere, som fortsat arbejder på dem, lige som fashionistabossen, Ivy Ross, som tidligere var chef hos Calvin Klein.

»Vi er fuldt ud engagerede og engagerede som altid omkring den mulighed som wearables og Glass i særdeleshed repræsenterer,« siger lederen af Glass-forretning, Chris O’Neill.

Brillerne blev sendt på gaden i et par tusind eksemplarer til såkaldte ”explorere”. Men da eksplorerne kom på gaden med brillerne på, tiltrak de sig en del negativ opmærksomhed – folk stirrede og jokede af dem. Samtidig anså mange deres evne til skjulte videooptagelser som en voldsom overtrædelse af privatlivets fred, hvilket gav Glass-bærerne det lidet flatterende øgenavn ”Glassholes”.

I stedet for at satse på forbrugermarkedet ser Google i stedet ud til, at de forsøger sig indenfor erhvervslivet, hvor virksomheder som Boeing og Taco Bell i øjeblikket tester brillerne.

Der er endnu ikke sat nogen dato for brillernes endelige indtog på markedet. Sergey Brin sagde tidligere på året, at de skulle udkomme i 2014, men ifølge Reuters er 2015 nu mere sandsynligt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>