Websteder kan næsten uset aflytte din mikrofon i Chrome-browseren

Det er muligt at aflytte brugere af Googles Chrome-browser via den indbyggede mikrofon i pc’en, uden brugerne opdager det. Det mener programmøren Tal Ater ifølge The Register.

Et websted har mulighed for at tænde for mikrofonen. Det bliver brugeren normalt advaret om, men hvis et websted åbner flere browserfaner eller -vinduer på samme tid, så kan en underliggende fane holde forbindelsen åben, selvom man lukker ét faneblad.

Ifølge Google skulle brugeren blive advaret om, at mikrofonen er tændt, ved at vise et ikon i browseren, men dette ikon bliver ifølge The Register ikke altid vist tydeligt.

Google har blandt andet indbygget understøttelsen for brug af mikrofonen til talegenkendelse i blandt andet Googles egen søgemaskine.

Tal Ater orienterede Google om problemet i september, men Google har endnu ikke rullet en fejlrettelse ud til Chrome-browseren.

Ifølge Google understøtter selskabet blot en specifikation for stemmebaseret interaktion, Web Speech API, som i de første udkast lød, at en mikrofon skulle afbrydes, hvis brugeren forlod et faneblad, der havde tændt mikrofonen. Denne formulering kom dog ikke med i den endelige specifikation ifølge The Register.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>