Yahoo arbejder på egen søgemaskine

Yahoo arbejder på at genoptage sin tidligere position som søgegigant. Det siger flere Yahoo-ansatte ifølge University Herald.

Ifølge kilderne har Yahoo nemlig iværksat to projekter under kodenavnene “Fast Break” og “Curve Ball”. Projekterne skal efter sigende hjælpe internetvirksomheden med at få fod på søgemarkedet.

De to projekter er ifølge ansatte ved Yahoo et forsøg på at gøre op med sin afhængighed af Microsoft, som i øjeblikket står bag søgeresultaterne på Yahoo.com. Men nu sigter Yahoo altså efter at tage kontrol over den bagvedliggende søgemaskine.

Projekterne har en tidsramme på tre til fire måneder og kunne ende med en helt ny søgemaskine. Muligvis en søgemaskine som henvender sig mere specifikt til det mobile marked istedet for desktop.

I 2009 indgik Yahoo i en 10 årig aftale med Microsoft om at anvende Microsoft reklame- og søgeservices, men med Yahoos brand klistret ovenpå. Aftalen har dog ikke opnået den succes, man forventede da man indgik i den.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>