Papirindustrien bekæmper digitaliseringen i USA

I Danmark har statens målsætning om at flytte brevvekslingen med borgere og virksomheder over til digitale kanaler fået mange følelser i kog.

Men når Ældre Sagen eller en professor i digitalisering går ud med kritik, er der ikke tvivl om afsenderen. Sådan er det ikke altid i USA, som på samme vis forsøger at få pensioneret flere papirløsninger og erstatte dem med e-mails og digital selvbetjening.

Her er organisationen Consumers for Paper Options nemlig blevet afsløret som en lobbygruppe, der bliver kørt af konvolut-fabrikkernes brancheorganisation, med økonomisk støtte fra papirfabrikkernes organisation. Det skriver Washington Post.

Fænomenet kaldes astroturfing, altså hvor en græsrodsorganisation viser sig at bestå af ’kunstigt græs’, og Consumers for Paper Options har med græsrodsforklædningen haft en solid indflydelse på lovgivningen i USA.

For eksempel fik organisationen sikret, at der fremover stadig vil være mulighed for at printe og sende de årlige oversigter over folkepension og andre overførselsindkomster, som 150 millioner amerikanere modtager. Staten stoppede ellers i 2011 med at udsende de 150 millioner breve hvert år, hvilket gav en besparelse på knap 400 millioner kroner om året.

Det var også Consumers for Paper Options, som sidste år stod bag, da et forslag om at droppe printede indlægssedler til receptpligtig medicin blev droppet.

Papir-lobbygruppen forsvarer sig med, at den samarbejder med forbrugergrupper og Gray Panthers, en interessegruppe for ældre. Og selvom statens forbrug af papir og konvolutter ikke er specielt stort i det samlede billede, håber Consumers for Paper Options, at mere brug af gammeldags papir i staten vil sætte et godt eksempel for alle de private firmaer, der i disse år også i høj grad forsøger at spare porto og papirgange væk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>