Nyt ping-signal giver optimisme i jagten på MH370

Et af de fly, der deltager i eftersøgningen efter det malaysiske fly, der nu har været forsvundet i 33 døgn, har opfanget et lydsignal, der kan stamme fra en af flyets sorte bokse. Det fremgår af en kort pressemeddelelse fra Joint Agency Coordination Centre, som er blevet oprettet for at koordinere eftersøgningen.

»De akustiske data skal analyseres nærmere i løbet af natten, men de kan godt stamme fra en menneskeskabt kilde,« siger lederen af centret Angus Houston.

Et AP-3C Orion-fly fra det australske luftvåben har nedkastet bøjer med undervandsmikrofoner i det område, hvor det australske skib Ocean Shield tidligere har opfanget lignende signaler. Det nye signal kommer fra en af disse bøjer.

Læs også: Jagten på et ping: Derfor er det så svært at finde de sorte bokse

Nu er der i alt opfanget fem akustiske signaler i området. Signalerne ligner dem, der kommer fra en sort boks, men efterforskerne kan ikke være helt sikre på, at der er tale om signaler fra det forsvundne fly med flynummer MH370.

I dag deltager 10 militærfly, fire civile fly og 13 skibe i eftersøgningen, der breder sig over 57.923 kvadratkilometer i et område cirka 2.280 kilometer nordvest for den australske by Perth. Eftersøgningsområdet er dermed snævret ind i forhold til de foregående dage, men det er stadig et område, der er noget større end Danmark.

Ifølge CNN er Angus Houston optimistisk med hensyn til at finde flyet. Han mener nok, at eftersøgningen foregår i det rigtige område, men der skal findes vragdele i vandet, før han tør være helt sikker på, at det var der, MH370 faldt ned.


I dag foregår jagten på MH370 i det gulskraverede område. Tidligere har eftersøgningen været i de grå områder.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>