Apple klar med monster-opdateringer med 69 rettelser: Løser sikkerheds-problemer i iOS og OS X



Du kan se den fulde liste over de udsendte patches og rettelser her:

- iOS 8.4 (24 rettelser og patches)

- OS X (45 rettelser.)

Apple er klar med en stor sikkerhedspakke, der indeholder lapper og løsninger på en længere række sikkerheds-problemer i både iOS 8.4 og OS X 10.10.4 samt ældre udgaver af OS X.

Den store sikkerheds-opdatering til iPhone og iPad indeholder hele 24 rettelser og patches til iOS samt 45 rettelser til OS X.

Blandt de vigtigste elementer i opdateringen er løsningen på et problem med Apples version af EFI (Extensible Firmware Interface), som er et program, der bliver aktiveret, når computeren tændes, hvorefter den afvikler en hardware-test og dernæst loader styresystemet.

Det er imidlertid kommet frem, at det er muligt for hackere at modificere den ellers krypterede EFI-software i en retning, så softwaren eksempelvis begynder at underminere sikkerheds-indstillingerne i styresystemet.

Opdateringen løser også problemer forårsaget af den såkaldte Rowhammer-bug, der har ligget i hardwaren.

Du kan læse mere om Rowhammer her: Hardware-sårbarhed afsløret: Derfor gør ‘rowhammer’ DRAM sårbare.

Apple har løst problemet ved at øge opdaterings-frekvensen i hukommelsen.

Certifikat-problemer
I den lange liste over opgraderinger finder vi også en løsning på et problem, som Google afslørede i marts om håndteringen af udstedelse af certifikater til sikre web-forbindelser.

Google afslørede her, at det kinesiske agentur, der håndterer .cn, CNNIC, ikke fulgte de fastsatte regler. Det gjorde det muligt for tredjeparts-udviklere at danne certifikater, som gjorde det muligt at spoofe alle sikre websites i verden.

CNNIC mistede efterfølgende på vegne af Google og Mozilla sin status som anerkendt certifikat-udsteder af certifikater til Android, Chrome, Firefox og Thunderbird.

Microsoft nøjedes med at fjerne de certifikater, som CNNIC havde udstedt i strid reglerne.

Apple indføjer i sin løsning en ny mekanisme, der filtrerer certifikaterne fra hver udsteder.

Fjerner kæmpe-problem
Apple patcher med kæmpe-opdateringerne også et ret alvorligt sikkerheds-problem, der har gjort det muligt for tredjepart at bryde ind i den ellers krypterede forbindelse mellem eksempelvis mail og websites og her tvinge browseren eller serveren til at downgrade til en uddateret og mindre sikker krypterings-algoritme.

Denne angrebsform har fået navnet ‘Logjam,’ og det er noget, der har bragt flere hundrede millioner computere og telefoner i risikozonen.

Apple løser problemet ved at ændre koden i coreTLS, som står for krypteringen.

Mangler vigtig opdatering
I vrimlen af sikkerhedsopdateringer fra Apple mangler der imidlertid en vigtig – nemlig løsningen på det store sikkerhedshul, der blev opdaget for et par uger siden i App Store.

Det kan du læse mere om her: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i OS X og iOS

Du kan se den fulde liste over de udsendte patches og rettelser her:

- iOS 8.4 (24 rettelser og patches)

- OS X (45 rettelser.)

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>