Dansk e-handel sætter ny vild rekord

Danskernes indkøb på nettet er nærmest eksploderet over det seneste halve år.

Fra januar til juni klikkede og tastede vi os igennem netindkøb, som tilsammen løb op i 43,7 milliarder kroner. Det er – måske ikke så overraskende – ny rekord. Det imponerende ved tallet er derimod stigningstakten, som er på 21 procent i forhold til samme periode året før.

Tallene stammer fra den seneste opgørelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), som også fortæller, at der i første halvår blev gennemført tæt ved 70 millioner handler. Fortsætter udviklingen som forventet, regner FDIH med, at en solid julehandel kan banke antallet af netindkøb op over 164 millioner med en samlet omsætning på 90 milliarder kroner.

“Vi har brugt over 7,5 milliarder kroner mere på e-handel i dette halvår end samme halvår sidste år, og det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår,” lyder det fra Anette Falberg, direktør i FDIH.

Hun peger samtidig på, at e-handel nu er tæt på at udgøre en fjerdedel af danskernes løbende forbrug.

Ifølge tal fra EU-Kommissionen er Danmark placeret som Europas næstmest e-handels-begejstrerede folkefærd – kun overgået af Storbritannien. Tredjepladsen går til Norge med Sverige og Luxembourg på de næste pladser.

Læs også:

E-handel: It-løsninger giver comeback til den klassiske butik

Sløvt website? Tre sekunder koster næsten halvdelen af kunderne

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>