Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B



Lennart Øster, stifter af webbutikkerne Lovejoy og Filato.

“En morgen åbnede jeg min mail-klient, og jeg var meget forundret over, at der ikke var en eneste ordre i indbakken,” fortæller Lennart Øster, stifter af webbutikken Lovejoy.

“Normalt ligger der 15-20 bestillinger. Min første tanke var, at min mail var gået i stykker.”

Det var den samme morgen, der indledte nedturen for Lennart Øster og hans webbutik Lovejoy, der sælger erotisk legetøj.

Samtidig var det også begyndelsen på et helt ny forretningseventyr i en del af Danmark, der ellers ofte må leve med den knap så flatterende betegnelse: Udkants-Danmark.

Men den morgen i 2014 var der altså ikke en eneste bestilling, der kunne sætte lidt ekstra skub i lagengymnastikken.

“På et døgn mistede vi 100.000 kroner i omsætning per måned,” fortæller han.

Og det var angiveligt Googles skyld.

Rekordstart
“I 10 år har min kone og jeg drevet butikken Lovejoy og indtil 2014, oplevede vi kun fremgang, og websiden lå rigtig godt placeret i søgeresultaterne på Google. Vi gjorde det faktisk rigtig godt, og kunne begge leve af den.”

Efter at have ligget nummer et på søgeordet ‘sexlegetøj’ i tre et halvt år, gik det helt galt.

“I slutningen af 2014 rammer en ændring af Googles algoritmer nemlig hårdt.”

Kodeordet for disse algoritmeopdateringer, der bestemmer hvordan søgningerne defineres, er Google Penguin, som blev annonceret for første gang i april 2012 og siden løbende er bevlet opdateret.

“Over natten mister vi 40 procent af vores organiske trafik og 25 – 1. pladser i Googles søgeresultater. Det koster mange penge på bundlinjen, når det sker, og det viser kun, at Google med et snuptag kan ødelægge din virksomhed,” siger han.

Han er ikke sur på Google eller fornærmet over, at der ændres i søgealgoritmerne, men Lennart Øster blev ganske rystet over, hvor skrøbelig hans lille e-butik var overfor Googles magt.

“Selvfølgelig gør Google det ikke for at genere mig eller andre små netbutikker, men hvis algoritmeændringerne ikke går din vej, kan det lukke din forretning. Det har det næsten gjort for mig og min kone.”

Læs også: Google ændrer i søge-algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites

Hvad gjorde du for at få vendt din situation?

“Vi oplevede en stribe dårlige links, der blev knyttet til vores butik, og dem fik vi fjernet. Det har selvfølgelig ikke direkte noget med Google at gøre, men de negative links fik mere betydning med opdateringen. Desuden forsøgte vi alle mulige tiltag for at komme op på vores gamle placeringer, men ligegyldigt, hvad vi gør, så taber vi mere og mere fodslag i Google. Vi forsøgte også med eksperthjælp, og så har vi skiftet platform, så teknikken er i orden,” siger han og fortsætter:

“Vi kan selvfølgelig også selv have lavet fodfejl, men problemerne opstod meget pludseligt og kom ikke løbende, som man eller kunne forvente. Vi blev ikke bandlyst i Google, men vi blev sendt om bag køen.”

Har I forsøgt at få et svar fra Google på, om det er deres algoritmeopdatering, der har skabt problemerne?

“Ja, men det kan man ikke.”



Omsætningen blev reddet af garn.

Annonce:


Dildoerne bliver kvalt i garn
Heldigvis havde Lennart Øster og hans kone brugt de gode tider til at tænke et træk frem.

“I 2014, hvor det gik rigtig godt, samlede vi vores sparepenge sammen, og startede endnu en webbutik. Denne gang kastede vi os over garn. Det skulle være vores pensionsopsparing, når vi blev for gamle til at sælge sexlegetøj” griner han.

Butikken startede i første omgang på de sociale medier, men den blev i løbet af ni måneder både til en webbutik og en fysisk butik.

“Det var ikke meningen, at vi skulle have en fysisk forretning, men garn fylder helt vildt meget, og derfor måtte vi efter noget tid finde nogle lokaler, hvor vi kunne opbevare de mange garnnøgler,” fortæller han.

“Vi bor i udkants-Danmark, og butikken var egentlig mere tænkt som lager med vindue, men folks interesse var enorm, så vi valgte at slå dørene op for en butik.”

Det er nu et år siden, at sexlegetøjet næsten blev kvalt i garnet.

“Nu fylder vi et år med garnforretningen, og det er faktisk den, der nu betaler vores løn, mens vi kæmper for at få den anden butik på plads igen efter Googles ændringer. Havde vi ikke åbnet denne butik, så var vi røget ud af business på et enkelt døgn,” fortæller Lennart Øster til Computerworld.

Garnbutikken ligger i øvrigt godt i Googles søgemaskine, men usikkerheden omkring Googles opdateringer bider stadig Lennart Øster i sjælen.

læs også:

Alle partierne dumper med et brag i SEO: Partiernes websider er helt usynlige i søgemaskinerne

Google på vej med store ændringer i søge-algoritmen: Det kommer det til at betyde

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>