Facebook bygger nyt kæmpe-datacenter: Skal drives af vind og vejr

Facebook skal i gang med at bygge et nyt kæmpe-datacenter i Fort Worth i Texas, som kommer til at blive drevet alene ved hjælp af vedvarende energi.

Det nye datacenter bliver Facebooks femte af slagsen. De øvrige fire ligger i Luleå i Sverige samt i de amerikanske delstater Oregon, North Carolina og Iowa.

Det nye data-center kommer til at koste omkring 3,5 milliarder kroner.

Og hele datacenteret vil blive drevet af vind.

Den normalt så dyre køling af de mange varme servere, der kører i døgndrift i et stort datacenter, vil således blive udført af vind og blæst, som kommer til at gennemstrømme bygningen.

Netop kølingen er normalt blandt de helt store udgiftsposter i et datacenter, der udvikler meget varme.

Normalt bliver luften nedkølet ved hjælp af klassisk air conditionering, der imidlertid kræver meget strøm.

Facebook anvender samme kølingsprincipper i andre datacentre, der – som det også er tilfældet med det nye datacenter – er bygget efter Facebooks egne Open Compute Project-principper.

Strømmen til at drive datacenteret vil komme alene fra vindkraft, i det den skal leveres fra en 17.000 hektar stor vindmølle-park, der er ved at blive bygget tæt på datacenteret.

Vindmølle-parken kommer til levere 200 megawatt.

Ifølge selskabet har dets besutning om at bygge nye anlæg og ny infrastruktur efter energivenlige principper alene i de seneste tre år udløst besparelser på mere end to milliarder dollar – 13,7 milliarder kroner.

Samtidig er CO2-udledningen per Facebook-bruger per år nu så lav, at det svarer til en mellemstor kop cafe latte, lyder det fra Facebook.

Dermed kan selv de miljøbevidste altså trygt anvende Facebook, mener selskabet.

De store it-selskaber er for tiden stort set alle i færd med at udbygge kraftigt, når det gælder datacentre, hvor deres cloudbaserede løsninger skal samles.

Microsoft har blandt andet bygget et meget stort datacenter i Dublin, som Computerworld har besøgt, og som du kan læse mere om her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Senest har Apple meddelt, at selskabet vil bygge et stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Det kan du læse mere om her: Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>