Frygter hackerangreb: Bilfabrikant tilbagekalder 1,4 millioner biler

Det er næsten umuligt at besøge en it-sikkerhedskonference i disse år uden at se, hvordan en sikkerhedsekspert hacker sig ind i en bil.

Den overhængende fare for, at sådan et hackerangreb bliver udført ude på vejen, er hovedårsagen til, at den italiensk-amerikanske bilfabrikant, Fiat Chrysler, nu tilbagekalder ikke færre end 1,4 millioner biler i USA.

Tilbagekaldelsen kommer efter, at techmagasinet Wired kunne rapportere, at sikkerhedsfolk havde taget kontrol med en Jeep Cherokee, hvor en af Wireds reportere sad i kabinen.

Dermed kunne sikkerhedsfolkene reelt fjernstyre den hackede bil.

Det skriver flere internationale medier herunder New York Times.

Kunne styre rat og bremser
Konkret kunne sikkerhedsfolkene Charlie Miller og Chris Valasek trådløst hacke sig ind i bilens underholdningssystem og derigennem videre til blandt andet styring af bilen og til at kunne manipulere med køretøjets bremser.

Fiat Chrysler forklarer, at hacking af biler er ulovligt, og selskabet har derfor kaldt tilbagekaldelsen for frivillig, så køberne af den ramte model kan få opdateret deres softwaresystem.

Samtidig forsvarer bilfabrikanten sig med, at det førnævnte hackerangreb kræver en god portion teknisk indsigt, en længerevarende fysisk adgang til bilen samt et længere tidsrum til at skrive og plante den skadelige kode i bilen

Kort efter tilbagekaldelsen af de mange biler spekulerer Charlie Miller, en af sikkerhedsfolkene bag bil-hacket, om det mon er billigst at designe sikre biler eller igangsætte en tilbagekaldelseskampagne af 1,4 millioner biler.

Læs også:

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>