Goldman Sachs: Windows 10 holder Microsoft nede

Goldman Sachs, den amerikanske investeringsbank nok mest kendt i Danmark for opkøbet af danske Dong-aktier, har nedskrevet sine forventninger til Microsofts kvartalregnskab fra en omsætning på 22,1 milliarder dollars til 22 milliarder dollars.

Grunden til nedskrivningen ligger i forventningerne til hvor mange enterprises, som rent faktisk vil samle Windows 10 op fra starten, at en lav popularitet af Windows Server 2003 – hvis service udløber inden længe – samt et reduceret antal af virksomheder, som fornyer deres ELA’s, enterpriseaftaler.

Samtidig ser Goldman Sachs også på pc-markedet i helhed, som altid har været en af Microsofts hovedkilder til omsætning.

Selvom der har været en stabilisering af pc-markedets fald, så forventes det stadig, at tablets og lignende vil få en større del af markedet i den nærmeste fremtid.

Skal blive en succes for Microsoft
Microsoft er i gang med en unik og spændende omvæltning.

Fokus ligger på cloud, Windows bliver gratis for langt de fleste potentielle brugere, og Microsoft udvikler i stigende grad kerneprodukter til andre, rivaliserende platforme.

Windows 8 anses af mange som en fiasko for Microsoft, da mange brugere – specielt erhvervskunder – valgte at blive på Windows 7-platformen fremfor at migrere over til 8.

8,1 rettede på mange af fejlene ved Windows 8, men folk holder sig stadig i for høj grad til Windows 7.

Derfor har Microsoft gjort Windows 10 gratis at opgradere til – netop for at få folk over på platformen, så brugerne nemmere kan begynde at benytte sig af andre Microsoft-tjenester, såsom Office 365, OneDrive, “Groove” og Windows Store.

Læs også: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>