Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden

Der er kun få dage til, at Windows 10 udkommer, og selvom, at der allerede er et build af Windows 10 ude, som Microsoft kalder “anmeldergodkendt”, så er selve Windows 10′s ydeevne svær at bedømme.

Specielt fordi Windows 10 stadig mangler sin DirectX 12 – og Windows 10 vil formodentligt være den eneste Windows-platform med Direct 12 – hvilket vil øge systemets grafiske ydeevne kraftigt.

Men ud over det grafiske område med Direct 12, så er der meget lidt at hente af øget ydeevne – hvis du altså kommer fra Windows 8.



Foto: PCWorld.com

Men det er dog ikke nødvendigvis en skidt ting.

Der er en relativ stor forskel mellem Windows 7 og 8, men det har ikke været et vigtigt skridt for Microsoft med Windows 10 – mest af alt fordi Windows 8 allerede nu yder ganske godt.

Ikke desto mindre har vores gode kollegaer ovre på PC World.com lavet en større sammenlignende test med to ens HP Spectre x360-computere, hvor den ene kører Windows 8.1 og den anden Windows 10 (Build 10240).

Her fyldte de begge maskiner med forskellige benchmark-programmer for at teste systemet.

Resultatet er, at der næsten igen forskel er på den rå ydeevne.

Som Gordon Mah Ung, Seniorredaktør hos PC World.com, siger, så er der stadig meget at teste endnu.

Derud over er Windows 10 endnu ikke er i handlen, så der kan stadig komme opdateringer, som kan give en forbedring på ydeevnen.

Og så vil Direct 12 højst sandsynlig gøre en markant forskel i spil, som vil understøtte det.

Læs også: Medier: Det her er den endelige Windows 10 i RTM-version

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>