Kinesere vil købe chipgiganten Micron – byder 155 milliarder kroner

Det statsejede kinesiske chip-selskab Tsinghua Unigroup har indledt et opkøbsforsøg af den amerikanske chip-kæmpe Micron Technology.

Kineserne vil lægge 23 milliarder dollar – omkring 155 milliarder kroner – på bordet for det amerikanske selskab.

Det vil i givet fald gøre købet til den største kinesiske overtagelse af et amerikansk selskab nogensinde.

Micron Technologies er børsnoteret, og buddet fra det kinesiske selskab ligger hele 19,3 procent over den pris, som aktien lukkede på mandag, nemlig 21 dollar per aktie.

Micron Technologies er den sidste tilbageværende af de amerikanske DRAM-producenter og er nummer to på dette marked efter Samsung.

Micron har gennem årene haft flere op- og nedture, men selskabets aktiekurs er i det seneste år blevet halveret – ikke mindst på grund af investorernes bekymring over det pressede, klassiske pc-marked, der bliver udfordret af de fremadstormende mobile enheder.

Således er indtjeningen for det amerikanske selskab faldet med hele 39 procent i det seneste regnskabskvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det kinesiske kæmpe-firma har ifølge Wall Street Journal præsenteret dets tilbud for Microns bestyrelse fornylig. Det benægter en Micron-talsmand imidlertid.

Købet skal under alle omstændigheder i givet fald godkendes af de amerikanske myndigheder, der er skeptiske overfor de pengestærke kinesiske teknologi-kæmpers indtog i landet.

Købet er ifølge avisen udtryk for Kinas stigende fokus på teknologi-industrien, der er afhængig af netop processorer.

Det samme gælder militær-industrien, der på samme måde har et løbende behov for processorer, hedder det i avisen.

Kina har imidlertid en meget svag position på chip-området, der er stærkt domineret af amerikanske selskaber. Kina ejer således ingen af de ledende teknologier på området, og det bekymrer den kinesiske regering, der ønsker at have fuld kontrol over dette område.

En stor del af Microns produktion finder sted på selskabets amerikanske fabrikker. Selskabet har imidlertid produktionsfacilititer i både Singapore og Taiwan, mens det har en enkelt samlefabrik i Kina.

Tshingua blev stiftet i 1998 og er i dag Kinas største chip-firma.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>