Medie: Samsung arbejder på mobilskærme med 11K-opløsning

Imens 4K-skærme stadig forsøger at vinde plads i vores stuer, og og 8K stadig er et fabeldyr, som techjournalister til sider ser på diverse messer, så sigter Samsung efter det næste niveau; 11K – og det er endda til smartphones.

Det sydkoreanske firma er indgået i et samarbejde med 13 andre firmaer for sammen at udvikle en skærm med en opløsning svarende til 11.264 x 6336 pixels. Det svarer til 2250 pixels pr. tomme (ppi).

Til sammenligning har en Samsung Galaxy S6, der i dag har en af højeste skærmopløsninger, en PPI på 577 pixels.

Det er telefoner som Samsung Galaxy S6 og LG G4, som sidder på de højeste opløsninger på telefoner i dag nemlig en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. En opløsning som enten elskes af brugerne, eller kaldes unødvendig på en smartphone, fordi den højere opløsning bruger mere batteri.

11K giver 3D-effekt uden briller
Nyheden kommer fra det sydkoreanske medie Electronic Times, og der skulle være investeret over 26,5 millioner dollars i projektet frem til 2020.

Den nye skærmteknologi med den høje opløsning forventes at blive vist frem i 2018, og opløsningen vil ifølge Samsung give en form for 3D-effekt uden brug af briller. Dem som har set 4K-materiale på 4K-skærme, kan nok fjernt forestille sig, hvordan en næsten tredobling af opløsningen vil gøre billedet endnu mere realistisk.

11K vil i sig selv være imponerende, men det mest imponerende er stadig, at skærmteknologien er rettet mod smartphones. I dag er der endnu ikke kommet en 4K-skærm på en smartphone, selvom der i disse dage går rygter om en kommende telefon fra det kinesiske firma ZTE, som skulle få en 4K-skærm.

Hvis der så bare var nok 4K-materiale, så man rent faktisk kunne se 4K-film på et 4K-fjernsyn…

Læs også:  Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>