Medier: Det her er den endelige Windows 10 i RTM-version

Windows 10 10240.

Det er det kryptiske navn på et nyt Windows 10 build, som ifølge flere amerikanske tech-medier – heriblandt The Verge – er den endelige RTM-version.

RTM-versionen er den version af Windows, som bliver sendt ud til hardware-producenterne, som nu skal i gang med at sætte Windows 10 sammen med nye computere og tablets, som vi dog først får at se efter lanceringen af Windows 10.

Forvent ny hardware fremvist på IFA-messen i august.

RTM-versionen har ifølge The Verge været sendt rundt internt hos Microsoft, og allerede nu kan du hente den til din computer, hvis du er en del af Windows Insider-programmet.

Ligeledes skulle Microsoft ifølge de amerikanske medier være klar til offentligt at annoncere RTM i slutningen af denne uge.

Endelige version er ikke endelig
Selv om vi kalder det den endelige RTM-version, så er det på ingen måde en færdig version af Windows 10.

Windows skal i fremtiden ses langt mere som en service, ergo det originale “Windows-as-a-service”-udtryk, som bliver brugt om det nye Windows 10.

Windows 10 vil derfor i langt højere grad modtage større opdateringer end tidligere versioner af Windows, lidt ligesom en app eller et mobilt styresystem a la iOS eller Android.

Navnet på RTM-buildet er for resten en sjov joke fra Microsofts side, da Microsoft altid har haft en intern joke med det endelige serienummer på RTM-build.

Windows 95 hed for eksempel 4.00.950, Windows 8 hed 8888, og Windows 10′s RTM får som sagt nummeret 10240. Ud over 10-tallet, så er 10240 i kilobytes det samme som 10 megabytes.

Well played Microsoft.

Læs også: Windows 10 tæt på endelig form med to nye builds: Microsoft ændrer på Edge og Start-menuen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>