Søren Pind hyrer Google-lobbyist som spindoktor

Justitsminister Søren Pind (V) har (gen)valgt Martin Ruby til jobbet som sin spindoktor. Det skriver Berlingske.

Martin Ruby har de seneste tre år som chef for Googles såkaldte “Public Affairs” i Danmark og Norge været ansvarlig for at udbrede søgegigantens glade budskaber til politikere, myndigheder og organisationer.

Han har blandt andet arbejdet med spørgsmål om databeskyttelse og sikkerhed på internettet.

Makkerskabet med Søren Pind er ikke af ny dato.

I 2010 blev Martin Ruby spindoktor for Pind, da denne var først udviklingsminister og senere integrationsminister.

Google er lige nu involveret i en retssag anlagt af EU-Kommissionen og den danske kommissær Margrethe Vestager, som mener, at Google har misbrugt sin dominerende position indenfor både internetsøgning og når det gælder det dominerende mobilstyresystem, Android.

Et andet varmt emne er “retten til at blive glemt” på internettet, hvor Google har været under pres for at give virksomheder og personer mulighed for at få fjernet kontroversielt indhold fra sine internetsøgninger.

Den nu forhenværende Google-chef Martin Ruby er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat i Venstres Politisk-Økonomiske Sekretariat på Christiansborg.

Læs også:

EU: “Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne”

Google ændrer i algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>