Apple køber endnu et kunstig intelligens-firma i ny milliard-handel

Kapløbet inden for kunstig intelligens og machine learning strammer til blandt it-giganter som Facebook, Google og Micrososft.

Apple har på det seneste meldt sig ind i kampen med udviklingen af den digitale assistent Siri samt en række opkøb af mindre iværksættervirksomheder.

Nu har Apple sat tænderne i endnu et kunstig intelligens-selskab.

Det drejer sig denne gang om det Seattle-baserede selskab Turi, som Apple ifølge online-nyhedsmagasinet Geekwire har lagt for 1,3 milliarder kroner for.

“Apple køber fra tid til anden mindre teknologi-virksomheder, og generelt diskuterer vi ikke vores planer eller formål med disse opkøb,” lyder det fra Apple i forbindelse med Turi-opkøbet.

Udover Turi har Apple opkøbt 15 virksomheder siden 2015, hvoraf flere er fokuseret på udvikling af kunstigt intelligente og maskinelærende løsninger.

Google og Facebook på shoppeture
Apple står dog langtfra alene med indkøbslisten fremme, når det drejer sig om at hamstre selskaber til morgendagens teknologier.

Især Google og Facebook har i de senere år også været på solide indkøbsture blandt it-iværksætterselskaberne med kunstig intelligens og machine learning som sine fokuspunkter.

Blandt andet har Googles opkøb af engelsk specialist i kunstig intelligens været med til at sænke søgegigantens el-forbrug, som du kan læse mere om her:

Så enormt er Googles energiforbrug – kunstig intelligens finder enorme besparelser

Også Facebooks stifter Mark Zuckerberg har øjnene rettet stift mod at forbedre det sociale medie ved hjælp af robotter, som ifølge Facebook-stifteren vil være på omgangshøjde mennesker inden for relativt få år.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg: Kunstig intelligens overstiger menneskelige sanser inden for 10 år

Læs også:
Googles søgemaskine skal kunne tænke selv – ekspert i AI ny topchef for søgeforretningen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>