BREAKING: Gigant-regning fra EU til Apple for irsk skatteaftale

Det er en bøde af de helt store, der netop har ramt den amerikanske it-gigant Apple.

Apple skal betale 13 milliarder euro, næsten 97 milliarder danske kroner, i restskat til Irland.

Det meddeler Europa-Kommissionen i en netop udsendt pressemeddelelse. Her lyder det:

“Europa-Kommissionen har konkluderet, at Irland gav Apple uberettigede skattefordele for op til 13 milliarder euro . Ifølge EU’s statsstøtteregler er det ulovligt, fordi det gjorde det muligt for Apple at betale væsentligt mindre i skat end andre virksomheder. Irland skal nu sørge for at den ulovlige støtte betales tilbage.”

EU med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen sender skatteregningen til Apple på grund af selskabets særligt lukrative skatteaftale med Irland, der altså er i strid med EU-reglerne.

Skattesmækket er sidste led i en flere år lang sag mod Apple, hvor omdrejningspunktet har været de aftaler, Apple har med Irland, der gør det særligt fordelagtigt at betale skat af de europæiske aktiviteter netop der.

Annonce:


Dommen mod Apple er samtidig afgørende, da det ventes, at flere andre it-selskaber med lignende skatteaftaler kan se frem til, at EU også vil se på deres aftaler med Irland. 

Den amerikanske regering har for nylig givet til kende, at den mener, at EU går hårdere efter amerikanske virksomheder end andre, og at EU ikke skal blande sig så meget i skattebetalingerne i de amerikanske selskaber.

Læs mere: USA i angreb på EU: Nallerne væk fra Apples skatte-milliarder

Det er i øvrigt langt fra kun skatteområdet, der i øjeblikket er meget stærkt fokus på fra EU’s side.

Margrethe Vestager har også gang i en omfattende sag mod den amerikanske it-gigant Google, der handler om Googles udnyttelse af den dominerende position på markedet med Android og søgemaskinen.

Læs mere om det her.

Læs også:

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>