Globale problemer med it-flysystem rammer flyafgange fra København

Et strømnedbrud mandag morgen i den amerikanske by Atlanta har spredt sig som ringe i vandet gennem flyselskabet Delta Air Lines it-systemer.

Konkret har it-problemerne betydet, at flyselskabet aflyser flere af sine rejser, mens mange afgange er stærkt forsinkede.

Også i Københavns Lufthavne er der problemer med Delta Air Lines afgange.

Selskabet har således en afgang til New York, som skulle været afviklet klokken 14:20, men på grund af it-bøvlet er turen i skrivende stund udsat til klokken 16:15.

Udover dagens afgang til New York, er der også tirsdag en Delta Air Lines afgang til New York, som rejsende skal være opmærksom på kan ramle ind i forsinkelser og eventuelt en aflysning.

Få gratis ombooking
I Københavns Lufthavne er det flyselskaberne Air France og KLM, som håndterer Delta Air Lines afrejser.

Air France oplyser til Computerworld, at parterne forgæves har forsøgt at få fat i Delta Air Lines, som hovedsageligt informerer via sin hjemmeside midt i it-flimmeriet.

Delta Air Lines hjemmeside bliver det blandt andet oplyst, at rejsende frem mod den 12. august kan få ombooket deres rejser uden beregning på grund af de globale it-problemer.

“Passagerer på vej til lufthavnen skal forvente forsinkelser og aflysninger. Mens antallet af forespørgsler er højt, er ventetiderne lange, og vores kundeservice-medarbejdere gør alt for at hjælpe,” forklarer flyselskabet blandt andet på sin hjemmeside.

Udover it-problemerne hos Delta Air Lines har det amerikanske flyselskab Southwest Airlines også været hårdt ramt af computerbøvl, som i sommerens løb har forårsaget hundredevis af forsinkelser hovedsageligt i USA.

Læs også: 
Sådan skal it-systemer hos SAS toptune din rejseglæde i fremtiden

Simpel fejl i iPad-app holder hel stribe fly på jorden

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>