Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en knap så fjollet stylus

Processor: Quad 2.3GHz + Quad 1.6Ghz, Octacore-processor
RAM: 4GB RAM
Lagerplads: samt 64 GB hukommelse med plads til microSD kort (op til 256 GB).
Skærm: 5.7” Quad HD Dual edge 2560×1440 (518ppi) Super AMOLED-skærm.
Batteri: 3,500 mAh med lynopladning via ledning eller trådløst kompatibelt med WPC og PMA.
Dimensioner: 153.5 x 73.9 x 7.9 mm. Vægt 169 g.
Frontkamera: 5MP (F1.7)
Bagsidekamera: Dual pixel 12MP (F1.7).
OS: Android 6.0.1 Marshmallow.
Connections: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps, Bluetooth v4.2 LE, ANT+, USB Type-C, GPS + Glonass + Beidou samt understøttelse af NFC. IP68 certificering. Sensorer: Barometer, Fingeraftrykslæser, Gyro sensor, Geomagnetisk sensor, Hall sensor, Pulsmåler, Iris Sensor, Nærhedssensor RGB Light Sensor. Klar til Samsung KNOX. 

Samsung har lanceret en ny version af sin Note-serie med navnet Note 7. Det er en stor telefon, hvor der medfølger en lille stylus, der vækker minder tilbage til Palm Pilots. 

Note-serien er en af  de eneste telefoner på markedet, hvor der er er tilknyttet en stylus, og vi og andre medier har ved tidligere modeller af Note-telefoner været skeptiske over for telefonens stylus: Om hvorvidt det fungerere nok som en rigtig kuglepen og om det overhovedet ville blive brugt. 

Førstnævnte har Samsung rettet op på med den nyeste model. Den har Computerworld prøvet ved et lanceringsevent i London tirsdag aften, og Samsung har fyldt telefonen med oprigtigt smarte funktioner, som skal overtale dig til at købe en telefon med en stylus.



Samsung note 7 til venstre, Samsung Galaxy S7 Edge til højre. Foto: Morten Sahl Madsen

Ligner S7
Note 7 er en 5,7″ stor smartphone med en SuperAMOLED-skærm i en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels med buede kanter i stil med Samsungs Galaxy S7 Edge. Skærmen kan desuden vise HDR-videoer.

Samsung har en stram lanceringstradition: I februar hvert år lanceres den nyeste Galaxy-telefon fra Samsung, og når vi rammer august lanceres den nyeste Note-model med matchende design og hardware.

Note 7′s glaskanter buer ikke helt så meget, som på en S7 Edge, ellers vil det genere, når du skriver med pennen. Både forside og bagside er belagt med Cornings Gorillaglas 5 og du finder også en buet glasflade på bagsiden. Derudover følger der også en irisskanner med, der kan åbne op for telefonen ved at skanne dine øjne, ligesom der også sidder en fingerskanner til selv samme. 

Derudover er telefonen næsten identisk med forårets S7 Edge. Processoren er den samme, der er samme mængde ram, kameraet har den samme gode kamerasensor som i S7, og batteriet er en lille smule mindre (50 mAh) end i Edge – formentligt på grund af plads til pennen.



Ved at tage pennen ud at telefonen, når skærmen er slukket, kan du skrive hurtige noter direkte på den sorte skærm. Det virker hurtigt og rent faktisk brugbart. Noten gemmes i notes-appen efterfølgende, eller pinnes direkte på din låsskærm, så du hurtigt kan se noten uden at skulle låse telefonen op. Foto: Morten Sahl Madsen



Note 7 kommer i tre forskellige farver. Sort, Sølv og Blå med guldkanter. Foto: Morten Sahl Madsen



Pennen er overraskende god at bruge og føles næsten som at skrive med en rigtig kuglepen. Foto: Morten Sahl Madsen

En pen der føles som en kuglepen
Det der gør Note 7 speciel, er den tynde pen, der trækkes ud af bunden på telefonen. Samsung har i flere år samarbejdet med stylusproducenten Wacoom i forbindelse med Note-serien, men denne gang er der ramt plet. 

Jeg har både testet iPad Pro sammen med Apple Pen og Surface Pro 4 med tilhørende Stylus. Note 7 og dens pen er mindst lige så god at skrive og tegne med som iPad Pro og Surface Pro 4 – om end du har et mindre areal at skrive på, da telefonen er mindre. 

Pennen har desuden en række funktioner: Du kan blandt andet markere tekst i din webbrowser og få oversat enkelte ord, og du har fået en enkelt tegne-, note- og skriveapp, hvor du kan samle dine håndskrevne noter. En app der fungerede ganske godt. 

Til sidst har Samsung udnyttet pennen sammen med SuperAMOLED-skærmen. Trækker du pennen ud af din telefon uden at tænde telefonen, åbner telefonen lynhurtigt en sort/hvid notesblok til dig, hvor du kan skrive noter på. Det virkede intuitivt og smart – som rent faktisk at tage en blok og en blyant frem.



Indbygget irisskanner kan beskytte specifikke apps, som du ikke vil have andre til at kigge i – også selvom de kan din adgangskode. Foto: Morten Sahl Madsen

For stor til de fleste?
De første indtryk af telefonen er udmiddelbart gode, men Note 7 har altid været en telefon for en særligt gruppe udvalgte: Dem der ville have en stor telefon med stylus.

Størrelsen på smartphones generelt er dog kravlet opad de seneste år, og Note 7 virker ikke så stor i forhold til for eksempel en telefon som iPhone 6S Plus, der har en skærm på 5,5″ eller Samsungs anden telefon, S7 Edge – også på 5,5″.

Det unikke ved en Note 7 er skærmen, den indbyggede irisskanner og selvfølgelig pennen. Vi vil inden for de kommende uger få Note 7 til test, hvor vi vil tage et mere grundigt kig på den nye 5,7″ store smartphone. 

Telefonen bliver sat til salg i de danske butikker fra den 2. september for 6.700 kroner og kommer i tre forskellige farver.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge: Blandt de bedste telefoner på markedet lige nu

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>