Trådløs revolution på vej: Derfor får WiGig-produkterne enorm betydning for dig

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med den nye WiFi-standard WiGig, også kendt som 802.11ad, så er det nok på tide at, du gør det.

WiGig er standarden, der ved at udnytte 60 GHz-frekvensbåndet potentielt gør det muligt at skrotte kablerne til vores computere og og de mobile devices.

Med WiGig vil selve WiFi-oplevelsen ikke bare kunne forbedres kraftigt.

Teknologien muliggør også via meget lav latency og gigabit-hastigheder, at alle typer af data og indhold (selv 4K-video) kan overføres trådløst mellem enheder, og at man kan understøtte trådløs opladning.

Det vil eksempelvis kunne betyde, at man kan undvære et HDMI-kabel og en docking-station til den bærbare computer.

Læs også: Kæmpe teknologi-spring: Ny trådløs super-teknologi vil erstatte dine kabler

Og her taler vi ikke langt-ude-i-fremtiden-scenarier.

WiGig er nemlig på kanten af det større gennembrud på markedet.

ABI research vurderer således, at markedet for WiGig-chipset vil nå et afgørende punkt allerede næste år, hvor udbredelsen på mobil- og computermarkedet vil nå et nyt og højere niveau.

“ABI Research forventer, at 180 millioner WiGig-chipsets vil blive sendt ud på smartphone-markedet i 2017, og at smartphone-chipsets vil udgøre næsten halvdelen af det totale marked på 1,5 milliarder i 2021,” lyder det fra ABI Research, der fremhæver, at WiGig vil forbedre WiFi-teknologien markant og føre til helt nye brugsscenarier.

“Tri-band-produkter, der understøtter 2.4GHz, 5GHz og 60GHz-teknologier, vil tage WiFi til det næste niveau og give en bedre balance mellem pålidelighed og performance end nogensinde,” udtaler en af ABI Researchs analytikere.

Annonce:


Bliver en glidende overgang
“Men WiFi vil stadig have en stor hurdle: Det vil ikke have et eksisterende økosystem af enheder at bygge på, når det først rykker til 60 GHz-båndet,” tilføjer han og understreger dermed også, at der kommer til at blive tale om en glidende overgang til WiGig-produkterne. 

ABI Research forventer, at de første WiGig-baserede smartphones vil komme på markedet allerede seneste i år med 802.11ad-understøttelse og Qualcomms Snapdragon 820-platform.

“WiGig har en lys fremtid på tværs af mobil, pc, netværk, tilbehør og mere, hvor 2017 markerer et kritisk punkt i forhold til udvikling og succes,” konkluderer analysefirmaet.

Læs også:

Kæmpe teknologi-spring: Ny trådløs super-teknologi vil erstatte dine kabler

Trådløs opladning på kanten af gennembrud: Kan få enorm betydning

Ny model rumsterer i teleindustrien: WiFi kan blive dit primære mobilnetværk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>