Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage

Senere på måneden kan de første amerikanske Uber-kunder lade sig samle op af en selvkørende bil. Det sker som et led i et forsøg med selvkørende biler i den amerikanske by Pittsburgh.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, der ligeledes beretter, at Uber i Pittsburgh har en flåde af selvkørende Volv XC90′er-biler til rådighed.

De selvkørende biler er ifølge Bloomberg alle udstyret med dusinvis af sensorer, kameraer, lasere, radaer og GPS’modtagere.

Læs også: Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Endnu ikke førerløse
Det amerikanske medie understreger dog, at der i første omgang vil være et menneske placeret i førersædet, der skal overvåge forsøget og hele tiden være klar til at overtage styringen med bilen, hvis det bliver nødvendigt.

Der er således stadigvæk lange udsigter til, at Uber-kunder bliver samlet op i en 100 procent førerløs bil.

Til Bloomberg siger flere eksperter, at drømmen om den totalt førerløse bil stadigvæk ligger år – og måske endda årtier –  ude i fremtiden.

Ubers stifter og administrerende direktør, Travis Kalanick, insisterer dog ifølge Bloomberg på, at Uber har stor kommerciel interesse i en hastigere udvikling på området.

“Vi går kommercielt med det, og for os handler det ikke bare om videnskab,” siger han ifølge Bloomberg.

Læs også: Dansk kommune sender denne selvkørende bil på gaden om få måneder – og ja, den vil nok køre galt

Forskningscenter skal overflødiggøre chauffører
Computerworld har tidligere fortalt om Ubers forsøg med selvkørende biler i Pittsburgh, hvor Ubers Advanced Technologies Center også er placeret.

Annonce:


Centeret er et samarbejde mellem Uber og det amerikanske universitet Carnegie Mellon, der ligger i Pittsburgh, og det er Ubers ambition, at de selvkørende biler hurtigst muligt skal kunne overflødiggøre de mere end én million chauffører, der i øjeblikket er aktive på Ubers platform.

I et interview med Computerworld har Nicolai Jørgensen, der er formand for den danske forening for Uber-chauffører, Uber Partner Foreningen Danmark, tidligere sagt, at han ikke frygter Ubers satsning på selvkørende biler.

“Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil,” sagde han tidligere på året i et interview med Computerworld

Læs også:
Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler 

Her er Ubers nye selvkørende “superhelte-bil”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>