0-dagssårbarhed rammer Java – Oracle knokler

Sikkerhedsfirmaet TrendMicro har identificeret en hidtil ukendt sårbarhed i JavaJRE, hvor der endnu ikke er udviklet en sikkerhedslap.

Det, der også kaldes for en 0-dagssårbarhed.

Fra sikkerhedsfirmaet CSIS lyder det, at sårbarheden allerede anvendes aktivt af en APT (advanced persistent threat)-gruppe, som traditionelt udvælger mål i vesten, og tidligere er gået efter større organisationer som NATO og EU samt mål i USA.

APT-truslen anses også for at være et af de største sikkerhedsproblemer i Danmark lige nu.

Det kan du læse mere om her: Her er den største sikkerhedstrussel mod danske virksomheder lige nu: Har du hørt om APT?

Oracle, der står for vedligeholdelse af koden til Java, har erkendt problemet og fortæller, at der knokles på at rette det.

Kun i den nye version af Java
Sårbarheden er registreret i den nyeste udgave af JavaJRE i version 1.8.0.45, men den er ikke registreret i de ældre versioner som 1.6 og 1.7.

Det betyder dog ikke, at man bare kan nedgradere sin Java-installation, fordi de ældre versioner er sårbare overfor andre kritiske svagheder, der er rettet i den nye version.

Foreløbig skal vi dog ikke være bekymrede i Danmark.

“Vi har ingen indikation af, at der er mål i Danmark, som er berørt af denne kampagne. Af samme grund ser det ud til, at sårbarheden foreløbig kun anvendes i målrettede spear phishing-angreb,” oplyser CSIS.

Den kode, der misbruger sårbarheden i JavaJRE, installerer en bagdør på sårbare systemer – hvilket i øjeblikket vil sige alle Java-installationer, da der ikke er udviklet en patch af Oracle.

“I første fase afvikles kode i hukommelsen, som installerer en dropper, der forbinder sig til en stribe domæner, der henter hovedkomponenten. Den binder så maskinen ind i et botnet,” forklarer CSIS.

0-dagssårbarheden findes i både Linux- og Windows-versionerne.

Angrebene foregår gennem en mail, der har et indlejret link, som ofret skal lokkes til at klikke på.

Løsningen på problemet er derfor at undgå at gøre netop det, indtil Oracle kommer med en sikkerhedslap.

Læs også:
Stort data-læk afslører hemmelige it-sårbarheder

Så hurtigt og nemt kan din computers BIOS hackes

Sådan kommer du i gang med at forsikre dig mod hacker-angreb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>