Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan

Apple er klar med beta-versioner af selskabets kommende styresystemer til henholdvis iPad og iPhone (iOS 9) samt til Mac-computere (OS X El Capitan).

Selskabet har tidligere udsendt beta-udgaver til udviklere og testere af de to systemer, men det er første gang, at ‘almindelige’ mennesker nu får lejlighed til at prøve de nye systemer.

De nye beta-udgaver er stort set identiske med den seneste udvikler-preview, der som den tredje udvikler-preview blev udsendt for et par dage siden.

Hver anden uge
Apple løftede sløret for de to nye systemer 8. juni, der straks ud til de registrerede Apple-udviklere.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med nyheder: Nu skal konkurrenterne indhentes

De registrerede udviklere betaler 99 dollar om året for at få tidlig adgang til de kommende systemer, og Apple har siden lanceringen udsendt en opdateret beta-udgave til disse udviklere hver anden uge.

Så hurtigt kommer det næppe til gå med opdateringerne af de nu offentligt tilgængelige beta-versioner af iOS 9 og El Capitan – i hvert fald ikke, hvis Apple følger opdaterings-raterne fra tidligere lanceringer.

Eksempelvis blev OS X Yosemite – der som den første version af OS X siden 2000 blev sendt i public beta- opdateret cirka en gang med om måneden, mens udvikler-versionen blev opdateret hver anden uge.

Annonce:


Apple har endnu ikke offentliggjort noget om, hvornår de endelige versioner af iOS 9 og OS X El Capitan vil være klar.

Følger selskabet tidligere lanceringer, vil iOS 9 sandsynligvis blive lanceret i midten af september og OS X El Capitan i midten af oktober.

Ønsker man at blive blandt de første, der tester og anvender iOS 9 eller El Capitan, kan man melde sig under fanerne her.

Apple opfordrer til diskretion, når det gælder indholdet i de nye systemer.

“Blog ikke, post ikke screenshots, tweet ikke og offentliggør ikke information om den offentlige beta-software. Diskutér den ikke og fremvis den ikke til andre, der ikke er med i Apple Beta Software-programmet,” lyder det fra Apple til alle potentielle testere.

Apple opfordrer alle beta-testere til at tage backup af deres maskiner, inden de installerer test-versionerne af den nye software.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>