Byretten: Derfor er Uber ikke samkørsel

Uber er ikke samkørsel, men ulovlig taxikørsel.

Det har Københavns Byret netop slået fast, da den fredag fældedede dom over seks Uber-chauffører.

Under retssagen har Uber-chaufførernes advokater argumenteret for, at chaufførerne har bedrevet samkørsel og altså ikke ulovlig taxikørsel, fordi det ifølge advokaterne ikke har kunne bevises, at chaufføreren har haft overskud på deres kørsel.

Retten: Indtægter overstiger udgifter
Retten vurderer dog, at chaufførernes indtægter overstiger udgifterne.

Ifølge retten er benzinudgiften den største omkostning ved kørsel.

I dommen påpeger retten, at benzinprisen i dag ligger på omkring 10 kroner per liter og, at de fleste biler i dag kører mere end 10 km per liter.

“Den betaling, der finder sted ved Uber-kørsel, må anses for et vederlag, idet en kilometer pris på 9 kr. klart overstiger den direkte omkostning ved kørsel, hvortil kommer basisgebyret på 20 kr. og minuttaksten på 2,25 kr. Der er således ikke tale om samkørselsarrangement i bekendtgørelsen forstand, som forsvaret har gjort gældende,” står der i domsresumeet.

Retten anerkender at anklagemyndigheder ikke har dokumentation for de præcise omkostninger ved kørsel i personbil, men tilføjer ” at retten ikke er afskåret fra at bruge sin almindelige viden”.

Læs også: 
Breaking: Uber-chauffører dømt for piratkørsel 

Så faldt dommen over Uber-chaffører – men der er meget mere på spil

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>