Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go

På mindre end 14 dage er det japanske spilfirma Nintendos aktier på børsen i Tokyo blevet dobbelt så meget værd, og himmelflugten skyldes hovedsageligt et smartphone-spil.

Der er naturligvis tale om spillet Pokémon Go, som er udviklet i samarbejde med det amerikanske spilfirma Niantic, og som er lanceret i flere lande og noget uventet er blevet den helt store sommerdille.

Nintendos aktiekurs ved premieren på Pokémon Go den 6. juli lå på 14.380 yen per aktie (916 kroner per aktie).

Aktiekursen siden er steget til 30.600 yen per aktie (1949 kroner per aktie), viser Bloombergs aktieoversigt, som du kan se på nedenstående billede.

Den seneste måneds udvikling af aktiekursen for Nintendo Co Ltd på børsen i Tokyo – kilde: Bloomberg

Nintendos markedsværdi er dermed fordoblet og ligger i dag på 286 milliarder kroner. 

Succes midt i strategi-skifte
Reuters beretter, at omkring 25 procent af handler på børsen i Tokyo foregik med Nintendo-aktier.

Det forventes samtidig, at væksten kan fortsætte i den nære fremtid, når Nintendo begynder at sælge figurer og relaterede gadgets i kølvandet på den noget uventede spil-succes.

Og succesen kommer som sød musik, da Nintendo for nyligt lancerede en fremtidige strategi med et par artige overraskelser i form af satsninger på blandt andet udvikling af computer software, medicinal- og sundhedsenheder og investeringer i restauranter.

Det kan du læse mere om her: Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på

Med Pokémon Go-succesen er selskabet derimod på hjemmebane med et solidt aktie-rygstød, hvilket der formentligt i den kommende tid skal malkes videre på.

Læs også:
Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>