Stort opkøb på plads: KMD har endelig fået lov til at købe stort dansk software-hus

I starten af dette år kunne Computerworld berette, at KMD ville købe software-leverandøren Edlund, der sidder på godt halvdelen af det danske marked for software til livsforsikring og pension.

Den historie kan du læse her: Software-leverandøren Edlund solgt til KMD – hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Nu har konkurrence-myndighederne så givet grønt lys for handlen. Det skriver KMD i en presseudsendelse.

De to virksomheder har derfor fuldført aftalen, og parterne går nu ind i den næste fase, der handler om at vinde nyt fælles terræn inden for den finansielle sektor.

“Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund,” fortæller administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

Læs også: KMD’s direktør: Derfor har vi valgt at købe Edlund

Hos Edlund glæder man sig også over, at den nye konstellation kan gå i gang med at indfri potentialet.

“Vores forventninger om, at KMD og Edlund supplerer hinanden godt, holder stik. Vi er blevet bekræftet i, at vi sammen kan løfte markedet for it-understøttelse af liv- og pensionsselskaber både herhjemme og i udlandet” siger direktør i Edlund, Thomas Jøhnk.

Læs også: KMD skovler penge ind: Har fundet den gyldne opskrift på vækst og indtjening

Ingen tal på prissedlen
Med opkøbet er Edlund blevet et selvstændigt datterselskab i KMD-koncernen.

Selv om de cirka 200 medarbejdere dermed har fået ny arbejdsgiver, så fortsætter de med at have deres normale arbejdsgang i kontorerne i Valby i København.

KMD har gennem det seneste år opkøbt flere selskaber – blandt andet sikkerhedsfirmaet Neupart og norske Banqsoft, der ligger i samme boldgade som Edlund.

“KMD har høje ambitioner inden for softwareudvikling til finans-, forsikring- og pensionsområdet. Det er områder, der passer godt til KMD’s styrker i it-understøttelse af regulerede forretningsområder med videnstunge medarbejdere, der forstår behovet for stabil drift og højt sikkerhedsniveau,” lyder det i en udtalelse fra KMD’s topchef, Eva Berneke.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget KMD betaler for Edlund, der i fjor omsatte for 271 millioner kroner.

Læs også:
Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: “It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os”

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD – hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>