Blog: Hvordan vælger man den rette outsourcing-leverandør?





Som de fleste nok ved, er det desværre ikke så let. Et succesfuldt samarbejde og partnerskab mellem kunde og outsourcing-leverandør er nemlig en kompleks størrelse, som udgøres af en række forskellige elementer. For at opnå et godt samarbejde skal disse balanceres, ligesom et godt samarbejde stiller store krav til både leverandør som kunde.

Hvilke elementer bør man fokusere på?

Der findes ingen endelig oversigt over de elementer, som skal balanceres, da de af natur er foranderlige. Men på overordnet plan bør en virksomhed, der har eller overvejer at outsource, aktivt forholde sig til følgende emner:

Mennesker er dem, som i virkeligheden interagerer, når vi taleroutsourcing-services, og et godt samarbejde hos både kunde og leverandør er derfor altafgørende. Selvom det kan være svært at kvantificere i en scoringsmodel, skal man ikke undervurdere vigtigheden af god kemi.

Virksomhedskultur er væsentligt, da det definerer den måde, virksomheden arbejder på – og vælger man en leverandør med en væsentlig anderledes virksomhedskultur, kan det give problemer. Det betyder ikke, at begge parter ikke skal tilpasse sig, men der bør være et grundlæggende match.

Selve outsourcing-processen er her, hvor det hele starter. Allerede i den indledende dialog, afklaringer og forhandlinger bliver tonen slået an, og den forståelse og de forhold, man opbygger varer ved gennem selve samarbejdet.

Transitionen er her, man skal passe på. En forceret eller ikke fuldstændig transition har ødelagt mange outsourcing-forhold, og hvis både kunde og/eller leverandør presses til at gennemføre denne del forceret, eller hvis der gives køb på kvaliteten, så er det, problemerne opstår og kan skabe uenighed allerede fra starten.

Transformation bliver ofte undervurderet eller ligefrem ignoreret, da mange kunder forventer, at dette sker helt per automatik af deres leverandør. Efter endt transition forventes det, at leverandøren på eget initiativ og egen omkostning rydder op i alt, der måtte have skabt problemer, og løbende også forbedrer det. Denne slags forpligtigelser skal forventningsafstemmes fra starten og indarbejdes i både kontrakt og styringsmodel.

Hvordan forbereder man sig som kunde?

Det er væsentligt, at man som kundeforstår outsourcing, og også er ærlig omkring forventningerne til outsourcing. Forventningerne skal sammen med en veldefineret sourcing-strategi, være med til at fine-tune og balancere overvejelserne om leverandørvalg. Der findes ikke to virksomheder, hverken kunder eller leverandører, der er ens, og der er heller ingen objektiv “one-size fit’s all”-løsning.

Kunder skal i stigende grad til at gøre sig attraktive for leverandørerne. I et marked hvor outsourcing-kontrakterne bliver kortere i tid, mindre i volumen, og der dermed er langt flere transaktioner, er leverandørerne nødt til at være selektive. Med øget konkurrence og pres på prisen skal deres indsats til at give tilbud vurderes, og hvis ikke der er den rette blanding af interessant volumen, kulturelt match, strategisk kunde/brand og endelig en afklaret kunde, som udviser modenhed – ja, så risikerer man som kunde, at en leverandør melder hus forbi på et givent udbud.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>