Blog: Når mit studium forhindrer mig i at få et job

Mit studium er en kombination af Økonomi og IT, som linjen kreativt nok også hedder. Men jeg er begyndt at tvivle på, om jeg kommer nok i dybden i forhold til it, eller om jeg er nødsaget til at selvstudere langt mere, hvis jeg gerne vil ende med at blive en god it-konsulent.

Da jeg for 1 år siden blev introduceret til studiet, prædikede mine lærere så fint så fint om, at vores uddannelse var efterspurgt på arbejdsmarkedet, fordi de fleste it-uddannede ikke er stærke inden for økonomi – og omvendt, de fleste økonomer er ikke stærke inden for it. Men jeg er her i starten af mit 3. semester begyndt at tvivle på, om virksomheder på arbejdsmarkedet egentlig har behov for en der kan basis-økonomi og basis-it.

På uddannelsen berører vi en lang række emner, både organisationsteori, makroøkonomi, Business Strategy, Programmering, Projektledelse osv. Jeg føler ofte, at vi ikke når ordentlig i dybden med disse emner. Inden man får forstået et emne korrekt og det begynder at blive interessant at videreudvikle sin viden indenfor et emne, er man allerede videre med det næste emne.

Jeg kom engang ud for at jeg havde lavet en opgave på 1. semester, hvor jeg havde selvstuderet lidt udover pensum, hvilket jeg følte var helt relevant i den sammenhæng, min case nu lød på, og derfor havde jeg valgt at perspektivere til denne viden.

Men en af mine lærere sagde det ikke var relevant – det eneste, der var relevant, var det vi fik teori om i undervisningen. Og så bliver man jo i tvivl, for hvad er det ikke relevant for? For uddannelsen måske, men det kunne jo være virkelig relevant for mig og min fremtid, og muligvis også relevant at kunne relatere andre cases til.

Men uanset hvad er jeg af den overbevisning om, at hvad jeg læser udover pensum og selv mener kan være relevant i en it-afdeling er vigtigt, og det skal absolut ikke skal nedprioriteres.

Tilbage står nogle spørgsmål, jeg endnu ikke har fundet svarene på:

Kan jeg med så mange emner på uddannelsen, nå at få nok læring på de enkelte områder, jeg nu i sidste ende interesserer mig mest for, hvis jeg ikke kan kombinerer fritidslæsning, som er udover pensum i mine afleveringer?

Kan virksomheder på arbejdsmarkedet bruge os, som har basisviden både indenfor økonomi og it? Ved de hvor vi skal placeres?

Ville det give virksomhederne et bedre billede af, hvad jeg kan, hvis jeg skrev i mit cv, at jeg kun har studeret it?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>