Dell barsler med bud på fremtidens arbejdsstation: den er flad og firkantet.

Austin, USA:

»Den er 3D-printet til formålet.«

Designer Mark Ligameri fra Dell holder en plastikring frem. Den ligner noget, der mangler fra et kamera, men den er i virkeligheden et brugerskabt fysisk objekt, som Ligameri kan bruge til at styre sin computer.

Foran designeren står en computerskærm og på bordpladen, hvor der plejer at stå et tastatur, er der en touchskærm. Den fungerer som en ekstra skærm, men den er samtidig en helt anden måde at betjene arbejdscomputeren, forklarer Mark Ligameri, der onsdag præsenterede systemet på konferencen Dell World i Austin.


Mark Lingari demonstrerer, hvordan han kan vælge et menupunkt i Photoshop med en plastikring

Designeren åbner Google-maps. På skærmen foran sig har han street-view, mens selve kortet spreder sig ud foran ham på bordpladen. Han kalder sin 3d-printede plastikring for en token.

»Nu vil jeg bruge mit token som et kompas,« siger Mark Ligameri og lægger plastikringen på skærmfladen.

Idet han drejer ringen, roterer streetviewbilledet. Ringen – som nu er et kompas – indeholder intet elektronik, men den har kontakt med touchskærmen via fem punkter som genkendes af systemet.

Fem punkter som også kunne sidde på en anden genstand – for eksempel bunden af en kaffekop.


Touchskærmen kan simulere en mixerpult

Særligt som designer synes Mark Ligameri, at det intelligente skrivebord har sine fordele.

I Photoshop kan han have det endelige billede på computerskærmen, mens han laver detaljearbejde og bruger touchskærmen som en tegne-plade. Nu kan plastik-ringen være en hurtig måde at skifte mellem værktøjer eller farver.

»Og det behøver ikke være en ring. Brugeren kan lave sine egne objekter til at styre funktioner. Mulighederne er utallige,« siger Mark Ligameri.

Der er endnu ingen plan for, hvornår den intelligente bordplade kommer på markedet. Men ifølge Dell-designeren vil det ske i en ikke fjern fremtid.

Versions2’s udgifter i forbindelse med deltagelse i Dell World er betalt af Dell

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>