Erhvervsstyrelsen undersøger teleselskabers nummerpraksis nærmere

Erhvervsstyrelsen, som teleregulering hører under, vil have afklaret TDC, Telias og Telenors praksis med automatisk at videresende også hemmelige mobilnumre til det, teleselskaberne har beskrevet som udvalgte samarbejdspartnere.

I går, tirsdag 4. november, kunne direktør i teleselskabernes branchesamarbejde Jakob Willer meddelelse, at praksissen med automatisk at medsende mobilnumre ville høre inde senest i løbet af i dag onsdag, 5. november. Og den melding glæder kontorchef i Erhvervsstyrelsen Brian Wessel:

Læs også: Nu lukker teleselskaber for automatisk overførsel af mobilnumre til hjemmesider

»Vi har været i dialog med Jakob Willer om problemstillingen. Og vi er glade for, at branchen har kigget på det,« siger han.

Men når det er sagt, så kan Brian Wessel ikke på nuværende tidspunkt sige, om selskabernes praksis med at medsende numre til samarbejdspartnere, herunder hemmelige numre, har været ulovlig.

»Det er for tidligt at sige. Nu skal vi følge op på, om de stopper med at medsende numrene, og så skal vi have afklaret, hvad der præcist er foregået,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>