Europaparlamentet har stemt: Split Google op

Torsdag vedtog EU’s forsamling med et overvældende flertal en opfordring til, at konkurrence-myndighederne bryder Google op, hvilket er det seneste tilbageskridt for Google. Reuters

Google har været i EU-myndighedernes søgelys siden 2010, og har netop været centrum i en fire år lang undersøgelse, hvor deres monopol er blevet gransket. En undersøgelse, der blev igangsat af klager fra Microsoft, Expedia, European Publishers og andre.

Læs også: Europa Parlamentet vil splitte Google op

Resolutionen, der blev vedtaget torsdag, er en ikke-bindende resolution, men det stærkeste offentlige signal endnu sendt omkring EU’s bekymring angående den fortsat stigende magt blandt amerikanske teknologivirksomheder. Google behøver dermed ikke splitte sig op, men Europaparlamentet opfordrer stærkt til det.

Monopoler i hvilket som helst marked har aldrig været godt, hverken for forbrugerne eller virksomhederne, siger den tyske konservative politiker, Andreas Schwab, som fortalte at han i øvrigt også selv bruger Google hver dag.

Læs også: USA advarer EU mod at splitte Google op

Han mener, at det er Europa-Kommisionens opgave, at sikre lige vilkår for erhvervslivet i hele EU-blokken og at resolutionen netop var et signal for denne holdning.

Som en tilføjelse til presset på Google, opfordrede Frankrig og Tyskland torsdag til en revision af EU ‘s konkurrenceregler for at sikre en målrettet indsats mod globale Internetvirksomheders adfærd.

Google har endnu engang afholdt sig fra at kommentere på Reuters artikel.

Men lobbygruppen Computer & Communications Industry Association, hvis medlemmer inkluderer Google, eBay, Facebook, Microsoft og Samsung udtaler, at adskillelse er en ”ekstrem og uigennemførlig”løsning, som ikke giver mening på et hurtigt skiftende onlinemarked.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>