FBI mistænker SpaceX-medarbejder og softwareudvikler for at være Silk Road-bagmand

Det amerikanske FBI og har arresteret en formodet gerningsmand, der mistænkes for at stå bag Silk Road 2.0 – et fuldstændigt anonymiseret online marked for narkohandel i den såkaldte deep web del af internettet.

Det skriver BusinessInsider

Den mistænkte, softwareudvikleren og tidligere SpaceX-medarbejder Blake Benthall, blev arresteret onsdag og kan ifølge FBI se frem til et liv i fængsel, hvis han bliver dømt for sine anklager. Samtidig er Silk Road 2.0 blevet lukket af FBI, nøjagtig et år efter at det gik i luften igen. Sideløbende med FBI’s operation blev en mand arresteret i Irland.

Læs også: Anonym narkobørs på nettet genopstået

I anklagskriftet skriver FBI blandt andet at Benthalls computer, der ikke var krypteret, »indeholdt adresselister over kunder fra hele verden, som vil være af stor interesse for mange landes myndigheder«.

Blake Bernthall står anklaget for at planlægge narkosmugling, at planlægge computer hacking, at planlægger forfalskning af personlige identifikationsdokumenter og at planlægge hvidvaskning af penge, hvilket tilsammen vil give ham fængsel på livstid, skriver Business Insider.

Læs også: Første bitcoin-automat åbner i USA

Som en yderligere bevisbyrde har FBI som en del af efterforskningen brugt netværket til at handle stoffer med, blandt andet heroin, kokain og LSD.

FBI vurderer at Silk Road hjemmesiden omsatte for mere end 8 millioner dollars om måneden, da den blev lukket ned.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>