Fri adgang til 599 private danske overvågningskameraer på nettet

599 danske overvågningskameraer kan frit tilgås fra nettet, og det bliver udstillet på en amerikansk hjemmeside, skriver BT.

Der er tale om overvågningskameraer, hvor brugerne ikke har skiftet det medfølgende standardkodeord, og derfor er det muligt at finde kameraerne og få adgang til at se live-billeder fra eksempelvis folks dagligstuer.

Ifølge Vice.com er formålet med hjemmesiden ikke at opfordre til vindueskiggeri, men derimod at gøre opmærksom på dårlig sikkerhed.

Læs også: Tv og NAS-boks kan give adgang til dit hjemmenetværk

Hjemmesidens administrator oplyser til Vice.com, at indsamlingen af åbne kameraer sker automatisk. Ifølge BT er der mere end 73.000 kameraer tilgængelige fra mere end 100 lande.

Heriblandt altså 599 danske kameraer, hvis ejere bør ændre kodeordet for at forhindre nysgerrige blikke.

Version2 har i øvrigt netop udgivet Insight magasinet “Privacy & Sikkerhed – Når alt er på nettet”. Download det gratis og læs om et indbrud foretaget gennem NAS-boks og smart-tv. Vi går tæt på sikerhedsproblemerne med hjemmets enheder og giver råd til hvordan du øger sikkerheden, etablerer holdbare passwords og meget mere. Hent det gratis her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>