IAB: Hele nettet skal krypteres

Alt internettrafik skal krypteres. Kryptering skal simpelthen være normen på nettet. Derfor har Internet Architecture Board (IAB) udsendt et gennemgribende direktiv til ”protocol designere, udviklere og operatører om at gøre kryptering til normen for internettrafik,” som det hedder i statementet. Det skriver Network World.

IAB anerkender, at det vil skabe store udfordringer for nogle netværksoperationer, men de nævner ikke noget i forhold til de instanser, som vil have kryptering forbudt – blandt andet forskellige politi-enheder.

»Kryptering skal være påtegnet når det er muligt, men selv protokoller, som leverer fortrolighed uden genkendelse, er nyttige i lyset af den allestedsnærværende overvågning, som er beskrevet i RFC 7258,« skriver IAB i deres statement.

RFC 7258 blev udsendt af Engineering Task Force i maj, og beskrev, at overvågningen er et teknisk angreb, og at den skal mindskes med IUTF-protokoller, hvor det er muligt. Og det mener IAB er muligt over alt.

IAB anerkender, at det er lettere sagt end gjort, at kryptere samtlige protokoller.

»Vi anerkender, at det kommer til at tage tid og besvær, selvom vi mener, at nylige successer hos content delivery services, messaging og Internetapplikationers implementeringer viser, at der er mulighed for denne overførsel. Vi anerkender også at mange netværkoperationsaktiviteter i dag, fra trafikmanagement og indbrudsdetektion til forebyggelse af spam og håndhævelsen af politiker har brug for adgang til cleartexts,« skriver IAB.

The Internet Society Board of Trustess udsendte deres egen meddelelse som support til IABs udmelding, og kalder den ekstreme overvågning af nettet for et angreb på selve internettet, samt at forbrugertillid er er kritisk i forhold til internettets udvikling, og at det derfor er vigtigt at reducere muligheden for at lytte med eller modificere informationer sendt over nettet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>