It-giganter går sammen om fremtidens 5G-netværk

Selvom 5G-teknologien stadig lader vente på sig i en del år endnu, er it-giganterne i kulissen begyndt at forberede sig på at bygge fremtidens lynhurtige mobile netværk.

Udover kinesiske Huawei, japanske DoCoMO og koreanske Samsung har lagt billet ind på at bygge 5G-netværksteknologier, er svenske Ericsson og amerikanske IBM nu gået sammen for at udvikle blandt andet 5G-antenner.

Det sker på trods af, at ingen endnu ved med sikkerhed, hvilke frekvenser 5G skal køre på.

Mere specifikt samarbejder Ericsson og IBM om at udvikle prototype-systemer til hundredevis af retningsbestemte antenner og radioer, der kan koges ned på én chip, der er på størrelse med en tændstikæske.

De mange antenner skal tjene MIMO-teknologien (multiple-input and multiple-output), der i dag anvendes i 4G, og som også forventes at blive brugt i stor stil i de kommende 5G-netværk.

Det skriver The Register.

Hent HD-film på et sekund
5G forventes først at se dagens lys i 2020.

Ericsson testede dog allerede i juli sit foreløbige 5G-netværk med hastigheder, der var oppe og ringe på 5 Gbps, hvilket er 50 gange hurtigere, end de hastigheder vi kender fra det nuværende 4G/LTE-netværk.

Samtidig er Ericssons hastigheder en del fra de 10 Gbps, som forventes at blive den teoretiske downloadhastighed. Det betyder, at du i disse hastigheder kan downloade en HD-film på ét sekund.

Udover at vi får meget hurtigere mobiler og dermed givetvis også nye tjenester, forudsiger flere eksperter også, at flere og flere enheder blive tilsluttet 5G-netværket i det, som vi kender som ‘internet of things’.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Dansk teknologi skal bygge vores kommende 5G-netværk

Huawei: 5G er så potent, at vores viden om netværk og it skal genstartes

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>