Kawasaki går amok: 300 HK i en produktionsmotorcykel

Med 300 hk under benzintanken sætter Kawasaki sig tungt på rekorden som den mest kraftige produktionsmotorcykel nogensinde. Modellen hedder Ninja H2R, og produktionen starter i begyndelsen af 2015.

Det er nærmest lysår siden, at 100 hk i en motorcykel blev anset for fuldt tilstrækkeligt. Faktisk pålagde tyske BMW sig selv i mange år ikke at bygge motorcykler med mere end 100 hk. Den strategi er man for længst gået bort fra, for markedet ser ud til at forvente endnu flere hk for hver ny generation af motorcykler.

Læs også: Minitest: Imponerende elektrisk motorcykel

I H2R ligger en firecylindret rækkemotor med dobbelt overliggende knastaksel. De mange hestekræfter skabes ved hjælp af en totrins-kompressor, som Kawasaki selv har udviklet med hjælp fra firmaets gasturbine- og rumfartsafdelinger.


De mange hk i Kawasakis nye motorcykel bliver først og fremmest skabt af kompressoren. Foto: Kawasaki

Kompressoren drives af krumtappen og via først et traditionelt tandhjulsgear og derefter et planetgear ganges omdrejningerne med 9,2. Det vil sige, at når motoren når højeste omdrejninger på 14.000 omdr. i minuttet, så snurrer kompressoren med næsten 130.000 omdrejninger i minuttet.

Da luften via kompressoren trykkes ind i cylinderen, har Kawasaki været i stand til at holde trykket i cylinderen ned på beskedne 8,3:1, hvilket er en del mindre end sportsmotorcykler uden tryksætning.

Læs også: Dansker får eneret til at producere og sælge Nimbus-motorcyklen

Det skal her bemærkes, at der findes masser af modificerede motorcykler og tuningkits på markedet, men ingen motorcykelproducent har tidligere vovet at levere en model, som er født med så højt et hk-antal.

Hvis alle 300 hk sendes af sted på én gang, så skulle Ninjaen teoretisk set være i stand til at nå en tophastighed på over 400 km/h. Det er et godt stykke over den nuværende rekordholder for produktionsmotorcykler, Suzukis Hayabusa, som kan nå 320 km/h.

H2R er tænkt som en track-day-motorcykel for de absolut mest erfarne førere. Til brug på gade og vej vil Kawasaki i forbindelse med den kommende motorcykeludstilling EICMA i Milano præsentere en model H2 med ‘blot’ 200 hk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>