København er verdens femte-bedste it-by

København beholder sin plads i Top 5 over de bedste it-byer i verden, men samtidig er kongerigets hovedstad på listen over byer med en lav udviklingsrate.

Det kan man læse i Ericssons nye udgave af Networked Society City Index, hvor telefirmaet lister 40 byer efter informations- og kommunikationsteknologi-modenhed (IKT).

Inddelingen er baseret på, hvor meget it-relaterede investeringer bidrager til den økonomiske, sociale og miljømæssige udvikling.

Og København beholder altså den femteplads, som også var placeringen i 2013-udgaven af Networked Society City Index.

Begrundelserne for Københavns placering samt IKT-styrker og -svagheder kan du finde her.

Lammetævet af de blå-gule
Dermed må vi igen se os slået af svenskerne, som placerer sig helt i top med Stockholm som verdens it-flagskibsby.

En af hovedkonklusionerne i rapporten er, at byer med lav IKT-modenhed har en tendens til at forbedre deres modenhed hurtigere end byer med høj modenhed, hvilket indikerer en indhentningseffekt.

Mange byer kan i fremtiden overhale andre byer, hvis de undgår de dyre og forældede infrastrukturer, og i stedet vælger de innovative løsninger baseret på avanceret mobilteknologi.

En af byerne med høj it-modenhed men lav udviklingsrate er altså København, og 5. pladsen er således langt fra sikret i næste års udgave.

“IKT plejede at være it-afdelingens opgave. Nu hvor vi ser mange nye muligheder baseret på IKT, er opgaven i højere grad blevet en del af den generelle ledelse.”

“Det gør, at vi i stigende grad benytter IKT overalt i organisationer og byer til at styrke effektivitet og innovation i alle bylivets aspekter, fra sundhedsvæsenet til transportsystemer og forsyning,” skriver Patrik Regårdh, leder af Ericssons Networked Society Lab, i en pressemeddelelse i forbindelse med undersøgelsen.

Byerne i top 5 er Stockholm, London, Paris, Singapore og altså København.

Du kan finde hele rapporten her.

Læs også:
Slut med Danmark som verdens bedste it-land

Her er verdens største it-land

Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>