Ny software afslører følelser alene ved at aflæse ansigtet

Det britiske firma Crowdemotion har udviklet software, der i tre trin afkoder følelser hos eksempelvis tv-seere alene ved at aflæse deres ansigtsudtryk. Det sker ved at kombinere ansigtsaflæsning fra laptoppens webcam med observationer af bevægelser, skriver The Engineer.

Crowdemotions direktør, Matthew Celuszak, stiler efter at blive verdens største inden for sit felt og beskriver, hvor kompleks følelsesgenkendelse er.

Læs også: LED-solsikker tænder lys i Afrika

»Der er to elementer i at forstå følelser. Det ene er faktisk at opfange det biometriske signal i form af ansigtsudtryk, stemmebrug, svedniveau, hjerterytme og så videre. Men det store spørgsmål er, hvad betyder de input?« spørger han og fortsætter.

»Det er i høj grad et videnskabeligt problem, for følelser er meget rodede og sammensatte. Du skal være i stand til at gennemgå en masse ustruktureret data for at komme frem til nogle datagrupperinger, og det er det, vi har gjort. Vi bruger maskinlæringsteknikker til faktisk at træne og forstå, hvilke data der grupperer,« siger han til The Engineer.

Læs også: Amazon udvikler 3D-mobil med ansigtsgenkendelse

Softwaren er allerede i spil hos BBC, der bruger den til at analysere fokusgrupper, som præsenteres for nye udsendelser, inden de rammer den rigtige sendeflade. Samarbejdet giver Crowdemotion værdifulde data, men det giver også BBC et indtryk af, hvordan potentielle seere reagerer.

»Formålet med vores undersøgelser er for os at forstå, hvordan hvert eneste stykke indhold (tv-program eller -indslag) får fat i så mange som muligt. Det vil hjælpe os til at bedre forstå publikums smag, hvilket vil gøre os i stand til at være mere effektive i at få vores indhold ud til folk, der elsker det, og hjælpe dem til at opdage mere af det samme,« siger Emma Finlay, der er talskvinde for BBC’s afdeling for brands, content & digital.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>