Sådan vil Microsoft indrette Windows 10′s app-butik til business-brug

Windows 8 var umiskendeligt et produkt rettet mod de store masser af forbrugere, og ikke så meget til virksomhederne.

Det er i hvert fald den opfattelse, som mange virksomheder har haft, efter at de så de skarpe farver, touch-venlige – og i starten tastatur-hadende – funktioner og mange spil i Windows Store.

Men det skal være slut med Windows 10, mener Microsoft.

Windows 10 bliver med virksomhederne i centrum, og det betyder også, at Microsofts app-butik, Windows Store, aktivt bliver mere rettet mod virksomhederne.

“Vores butik bliver i langt højere grad designet mod, at virksomheder og organisationer kan finde relevante apps eller udgive deres egne. Vi tror på, at vores investeringer i vores Windows Store vil nå de krav, som virksomheder kræver i den moderne tid,” skriver Jim Alkove, Microsofts manager for enterprise programming.

Du kan læse meget mere om alle de nye ting i Windows 10 her. 

Et af målene for dette er at sammenflette Microsofts mange app-butikker.

Windows, Windows Phone, Xbox: Alle Microsofts platforme har sin egen butik, men med Microsofts store plan om “unified apps”, som fungerer på alle platforme, så burde mængden af apps blive væsentligt bedre. Windows-butikken har ellers kæmpet meget med for få – og for ringe – apps i lang tid.

Sidstnævnte er et problem, som Microsoft godt selv har været klar over, og er begyndt at gøre noget ved.

Bedre mulighed for app-kontrol
I Windows 10 kommer der udvidede muligheder for at styre hvilke apps, der skal installeres på hvilke computere på virksomhedsniveau for de it-ansvarlige.

Med et indbygget management-tool i den kommende web-baserede Store-portal, specifikt for organisationer og virksomheder, kan de it-ansvarlige udvælge og dele, hvilke apps virksomheden skal bruge.

Det kan også ske igennem management tools som System Center på interne netværks, hvor nogle it-ansvarlige nok helst vil se det.

Derudover bliver det også muligt for virksomhederne – specielt de mindre, som ikke har tid og råd til at bygge deres egen virksomhedsportal – at lave deres egen private afsnit af Windows Store, hvor alle de “godkendte” apps vil være placeret, så de ansatte selv kan installere dem.

Derudover får it-folkene også en stærkere mulighed for Device management, så licenser hurtigt kan flyttes frem og tilbage, da licenserne er tilknyttede virksomhederne og ikke de enkelte brugere.

App-storen i Windows 10 vil også give mulighed for at downloade en installationsfil af en given app og lægge den på et USB-stik til offline-installationer.

Læs også: Et nyt Microsoft rejser sig: Her er alle beviserne

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>