Salget af 3D-printere vil nå 2,3 mio. i 2018

Interessen for 3D-printere verden over nu så stor, at der i 2015 forventes et salg på 217.350 af slagsen, hvilket er en fordobling i forhold til 2014, hvor der indtil nu er blevet solgt 108.151 styk. Væksten vil fortsætte med ekspresfart, så der i 2018 vil blive solgt cirka 2,3 mio. printere.

Det forudser det amerikanske analyseinstitut Gartner i en nylig offentliggjort rapport. Her bemærker man også, at 2015 bliver et vendepunkt i forhold til de næsten 30 år, hvor 3D-printere reelt har været på markedet.

Læs også: HP klar med helt ny teknologi til 3D-print

De private forbrugere forventes at stå for den største andel af printeromsætningen, og her taler vi om 3D-printere til under 5.000 kroner. Det vil fortsat primært være den simple FDM-teknologi, der dominerer det marked.


I sidste uge præsenterede HP sit bud på en 3D-printer.

Når det gælder de professionelle printere, hvoraf HP netop har lanceret sit bud, så er det en bred vifte af forskellige print-teknologier med høj kvalitet og forskellige materialer, som vil blive efterspurgt.

Læs også: København får verdens største butik med 3D-print

Som en konsekvens af de mange solgte printere vil også markedet for materialer vokse kraftigt. Når det gælder plast til de billige FDM-printere, vil markedet i 2015 ligge på omkring 4,3 mia. kroner stigende til 38 mia. kroner i 2018.

Hos Gartner forventer de, at 3D-printere og materialer med tiden vil blive låst sammen, så man kun vil kunne bruge materialer leveret af printerleverandøren, i stil med hvad vi kender fra 2D-printere i dag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>